Sommarsallad och onsdagstips

   

Brukar ni säsongsäta…? Mina smaklökar kan ha ganska så olika preferenser för olika årstider.

Ganska så känt i min umgängeskrets är att jag tycker att rätter som spaghetti och köttfärssås, grytor eller kanske köttfärslimpa är bannlysta under sommartid. Kanske inte mina favoriter i vanliga fall heller men på sommaren känns det än mer… för tungt?

Och det märks att mina smaklökar börjar rikta in sig på sommartid och då längtas det efter sallader, grillat och massor av frukt.

En storfavorit som tillbehör till grillat är sallad på vattenmelon och fetaost och ibland är det inte alls fel att slänga på lite granatäpplekärnor heller. Granatäpple piggar förresten upp de allra flesta sallader.

Och ett litet onsdagstips är att knäcka ut granatäpplekärnorna under vatten. Blir så mycket mindre kladdigt. Istället sjunker granatäpplekärnorna och det vita ”köttet” som ibland följer med flyter upp till ytan och där kan man lätt sortera bort det.

Inlägget Sommarsallad och onsdagstips dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *