Recept: vegetarisk paj med fetaost och tomater


Nytt recept på vegetarisk paj! Perfekt att ha i matlådan. Jag kan lätt tröttna lite på vanlig äggstanning, så jag gjorde denna med cremé fraiche, vilket blev väldigt fräscht (hehe). Jag utgick ifrån detta receptet, men modifierade en del. Resultatet blev supergott!

Du behöver:

150 g fetaost
50 g bladspenat
2 ägg
1 ask körsbärstomater
2 dl riven prästost
2 dl cremé fraiche
1 stor vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 mozzarella
färst basilika
salt och peppar

Pajskal:

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en bunke och ställ in i kylen. Smula fetaost, strimla bladspenat, pressa vitlök och klyfta 1/3 av körsbärstomaterna. Blanda ihop allt tillsammans med äggen och den rivna osten. Blanda cremé fraiche och vatten i en annan bunke, krydda med salt och peppar. Ta ut degen ur kylen och tryck/kavla ut den i en form (25 cm i diameter). Nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.

Ta ut pajskalet och fyll med fetaostblandningen. Häll över cremé fraiche-mixen. Grädda i ugnen 30-35 minuter. Under tiden som pajen står i ugnen, klyfta resten av körsbärstomaterna, dra isär mozzarellan till munsbitar och strimla basilikablad. Blanda ihop allt med en skvätt olivolja och servera tomatsalladen till pajen. Enjoy!


Sugen på fler vegetariska recept?

Kolla in denna Sparrispaj eller varför inte halloumiburgare med myntadressing!

Inlägget Recept: vegetarisk paj med fetaost och tomater dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *