Vår midsommar

Det allra finaste med högtider och därmed lediga dagar är faktiskt tiden med vår lilla familj. Första halvan av dagen igår togs an i väldigt lugnt tempo och handlade mest om att göra oss i ordning för dagen.

Strax innan vi skulle vara på midsommarfestligheterna så passade vi på att smita inom slottsruinen här i vår lilla stad för att fota. Och det blev en så mysig stund.

Althea har nyligen varit på utflykt hit med sin förskolegrupp och var stolt när hon fick berätta alla saker hon lärt sig. Vi lekte kurragömma, springtävlades och lilla loppan var mest nöjd över att få strutta runt och kanske framför allt för den långa trappan som fanns där.

Sedan åkte vi vidare för midsommarfirande del 1 som var dans kring midsommarstång, lotteri, chokladhjul, hoppborg och picknick i en fin (och ytterst barnvänlig) kompott.

Del 2 av firande var grillning hemma hos Frida och Kimmen tillsammans med våra vänner Rebecca och Ea och Nils och Anna med deras små. Värdparet hade ordnat fint med tält i trädgården och pynt och fix för oss. Så väldigt lyxigt att bli bortbjudna. Frida hade för övrigt en otroligt fin klänning på sig som visade sig vara en 11 år gammal klänning från HM (trend-avdelningen). Kul för Frida att sitta på den dyrgripen, men mindre kul för (avundsjuka) mig. Kanske kan man bytlåna om man frågar riktigt riktigt snällt?

Att vara med vänner, att våra barn är med våra vänners barn… inte så mycket mer man behöver på en midsommar.

Eller jo, kanske kanske att vädret hade hållit sig ifrån att regna. Jag vet, jag vet, det regnar som allra oftast på midsommar – och även om det inte är lönt att hoppas på något särskilt väder så gör jag det ändå. Sol. Från midsommar 2015 finns det till och med filmbevis över min surhet över att jag hade på mig samma stickade tröja som jag hade haft på mig på julafton. Men det blir ännu lite mysigare om vädret är spot on.

Nu ska jag ta hand om den kurrande magen. Maken att stå i köket och lagat hamburgare medan jag myst med barnen i soffan. Sedan ska vi nog bara fortsätta skrota runt här hemma.

 

Inlägget Vår midsommar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *