Äppelrospajen

God kväll tisdag! Vilka härliga kommentarer jag fick på äppelpajen, ifrån Instagram i söndags och här igår, och det fanns några nyfikna på hur äppelrosorna gjordes. Så…

Köp/gör pajdeg och lägg i en pajform. Fyll upp en bit med något gott (jag fyllde pajformen med karamelliserad mjölk).

Skiva äpple tunt (gör ett i taget) som äppelringar, lägg i en skål och skvätt över citronsaft. Kör i micron i 30-45 sekunder. Lägg äppelringarna en bit ovanpå varandra, och i en rad, rulla ihop raden till en ros.

Och gör ovanstående ”några” gånger – sedan är det en äppelrospaj som kan stoppas in i ugnen (på 200 grader) tills den fått fin färg.

Efter gräddningen, och när den svalnat något, blandade jag lite florsocker med några droppar vatten och ringlade över.

Färdig!

Inlägget Äppelrospajen dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *