Det där med hudvård

Detta inlägg innehåller reklamlänkar och är i samarbete med Kicks

 

Nattcreme HÄR / Dagcreme HÄR /Ögoncreme HÄR /Serum HÄR /Ansiktsvatten HÄR 

Just nu har Kicks 20% på all hudvård.

På bilden är jag helt osminkad

Hej finingar

Idag vill jag bara skriva lite om det där med hudvård och hur viktigt det är. Speciellt om man är som jag, över 30-strecket. (Jag är ju tom 36 nu, hihi)

Jag har aldrig haft ”problem hud” Visst får jag kvisslor vid mens och så men aldrig jätte mycket. Efter skilsmässan för 5 år sedan så mådde inte min hud bra (inte mitt hår heller, det har jag skrivit om förut) Jag levde väldigt ohälsosamt under ett tag när jag mådde som sämst. Jag drack mycket vin och rökte många cigaretter, jag levde väl på det under några månader. Detta satte djupa spår i både hud och hår. Vitaminintaget var väl ungefär noll. Detta i kombination med åldern och dålig (obefintlig) hudvård gjorde att min hud va väldigt sliten. Och jag fick väldigt mycket torrhetsrynkor som jag då trodde var permanenta. Min hud va glåmig och helt utan lyster.

Men sen kom min Therese in i bilden när hon blev min varuhuschef på Åhlens i Borlänge. Tessan är bra på väldigt många saker, hudvård är en av dom. Hon fick mig att förstå hur viktigt det är att ta hand om sin hy, den ska hänga med länge. Hon fick mig att inse att det är verkligen värt att lägga pengar på bra crèmer. Tex så är ögoncreme idag min allra viktigaste creme i badrumsskåpet. Underskatta aldrig en riktigt bra ögoncreme, den kan göra underverk. Många prioriterar bort den, gör INTE det. Jag har tom investerat i en ögonmuskel som är heeelt underbar för kråksparkarna, den finns HÄR.

Eftersom det blir väldigt dyrt att köpa in allt man behöver på en och samma gång så får ni samma tips som Tessan gav mig. Köp 1 produkt i månaden tills du byggt upp ditt badrumsskåp. Då tar heller inte produkterna slut samtidigt heller. Och riktigt bra crèmer är dyra men även väldigt dryga och håller länge. Här nedan har ni mina favoriter i badrumsskåpet (förutom rengöring, den ska jag tipsa om i ett annat inlägg)

Idag mår min hy väldigt bra och lystern är tillbaka. Jag är väldigt noga med att smörja in mig med spf 50 i ansiktet när jag är i solen och jag tummar aldrig på min hudvårdsrutin, aldrig. Jag somnar aldrig med smink på.

Nattcreme: Multi-Active Nuit är nattcremen för kvinnor runt 25 -30 som vill förebygga och behandla de första tecknen på åldrande; linjer, minskad lyster, trötthetstecken samt skydda huden från de nedbrytande effekterna av stress, föroreningar, sömnbrist osv. Multi-Active Nuit Comfort är för en normal till torr hud.

Dagcreme: Hydra-Essentiel Normal to dry skin är den törstiga hudens bästa vän! Cremen har en smältande konsistens som ger en behaglig silkeskänsla. Huden blir återfuktad, mjuk och full av lyster.

Ögoncreme: Din dagliga skönhetsrutin med Eye Contour Gel reducerar påsighet, ljusar upp mörka ringar och stärker ögonkonturen. Lättviktig och icke oljig med en lugnande formula som passar även känsliga ögon. Kan appliceras på morgonen och när som helst under dagen ovan på make up.

Serum: Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum är ett intensivt återfuktande två-fas serum för den mest uttorkade huden. Med bara ett par droppar jobbar den på alla hudnivåer för att återställa det naturliga fuktsystemet och hjälper till att återvinna kvaliteten hos en perfekt återfuktad hud.
Den fuktgivande kraften av organisk Kalanchoe Pinnata-extrakt och den lysterboostande verkan av beautyberry-extrakt är kombinerat med fördelarna hos tre specifika huvudingredienser.

Ansiktsvatten: Ett alkoholfritt ansiktsvatten i lätt gelékonsistens som varsamt avlägsnar spår av rengöringscreme. Framtagen för att ge maximal komfort till torr eller känslig hy. Bevarar hudens naturliga flora och balanserar pH värdet i huden.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *