BADRUM -MATERIAL OCH KULÖRER

Tiden går i en rasande fart nu och igår drog renoveringen igång. Vi var ute i Sollentuna med byggherren 07.30 och sen va rivningen igång, så spännande!

Det betyder såklart inte att allt måste vara beställt och klart, men beroende på leveranstider och annat så gäller det ändå att vara ute i god tid. Tänkte visa lite hur det sett ut hemma hos oss senaste veckorna, hav av kulörprover som vi jämfört och känt in. Jag misstänker att det kommer lite frågor kring vart vissa saker går att hitta, så jag länkar direkt så blir det enkelt. Missar jag något, så fråga bara!

En blandning av färgprover från Jotun och Beckers färg

Tänkte att jag skulle börja dela mig med av badrummen. I vår nuvarande lägenhet körde vi ganska safe och rätt tråkigt, vi valde vitt och grått som tilltalar den stora massan eftersom vi redan då visste att vi inte skulle bo kvar här i allt för många år. Men nu tänker vi göra lite mer av badrummen, vilket är superkul!

Vi kommer ha ett badrum med toalett, dusch och handfat på övervåningen och på nedervåningen ska det byggas ett helt nytt där vi kommer ha toalett, handfat. Jag hade önskat att det funnits utrymme även för badkar men vi prioriterade tvättmöjliheterna:)

Detta är våra inspirationsbilder (Bilder lånade från Pinterest)

Vi har tänkt att köra samma stil i båda våra badrum men med mindre detaljer som avviker från det andra. Typ handfaten blir lite olika, speglar, lampor men i grunden detsamma. Vår tanke och utgångspunkt är att våga lite mer utan att fullständigt go bananas! Blanda lite rått, lite lyx och lite värme, badrum får lite väl lite kärlek kan jag tycka. Ska ju ändå vara nice att hänga där med, speciellt om man ska stå och vika tvätt.

Vi gillar båda den lite industriella känslan som ett badrum får med basic vitt 15×15 kakel satt som tegelstenar (omlott), men kör man bara på den stilen rakt igenom känns det som att det kan bli kallt och lite väl rått! Men det ihop med en varm grå/grön ton på övre delen av väggen som sedan går upp i taket gör att känslan blir lite mer intim och mysig. Tror det kan bli riktigt härligt!
För golvet har vi valt att få in den lite lyxigare känslan med en marmorliknande klinker från Bricmate, plattan heter Statuario Honed, otroligt fin och verkligen len och skön för fötterna, men golvvärme på det tror vi den blir grym.. lite lätt blank men inte polerat glansig. Perfekt enligt mig! Här ser ni färgkombinationen mellan golv och väggfärg. Älskar den!

Vi har inte spikat vilken av kulörerna det blir, men någon med lite grönaktig ton i. Vilken tycker du bäst om?

Här ser ni plattan i sin helhet, vi kommer dock ha större plattor, 30×30 cm (länk här), detta är bara en provplatta. Det gråa mönstret i plattan går så fint ihop med de grågröna nyanserna!

För duschen blir det två välvda dörrar, så vi kan stänga duschen helt, och sen har vi det här med blandare och duschset. Finns så mycket olika att välja på, och vi (läs Johan) har kollat runt på det mesta. Här vill vi ha ngt enkelt eftersom mycket annat sticker ut. Idag har vi dusch av märket Mora och varit supernöjda, så därför blev valet enkelt och vi kör på Mora även till huset. Skillnaden är dock att vi kör takdusch! Modellen heter Mora MMIX S6 och du kan hitta den här. Det som vi gillat med den är att det är många små hål som sprutar ut vattnet jämt och med samma tryck. Finns en djungel av varianter med duschmunstycke som man kan vrida för olika strålar osv, men denna faller oss i smaken!

 

Till takduschen så har vi valt nedan blandare helt i krom (Mora Rexx T5) med utlopp uppåt för att den ska passa med takduschen! En annan sak som jag verkligen gillar med Mora är att det finns en mängd olika serier som man liksom kan plocka ihop sitt favvo-kit ifrån. De behöver alltså inte vara i samma serie för att funka ihop!

För handfaten kör vi såklart på Mora där också, en enkel klassisk blandare och det blir samma både uppe och nere. Denna modellen heter Mora Inxx A1.

Blev mycket här nu och min hjärna börjar snurra igång direkt för att tänka igenom så vi inte missat några viktiga saker. Längre fram kommer en uppdatering kring framfarten i badrummen och bilder när lite mer saker är på plats ?

/Matilda

 

Inlägget BADRUM -MATERIAL OCH KULÖRER dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *