JULFAVORIT No 1

Vi älskar julblommor! Vi älskar i och för sig blommor året runt men det är något speciellt när julen står för dörren. Det finns så mycket vackert och den här årstiden med mörka kvällar gör något magiskt med blommorna.

Vi ska dela mina topp tre favoriter till er. Idag  börjar vi med en av favoriterna!

Först ut, hyacinten! Alltså den är så enkelt och vacker, passar var som helst. Den klassiska lökväxten har nog de flesta hemma men vi har också en kärlek till snitthyacinten.

Här härligt förpackade och inslagen i vaxpapper från vår favoritbutik Flower Republic. Så enkelt och vackert. Den små knopparna som sitter tätt tätt tillsammans och som blir magiska små egna blommor när den slår ut.

Förr om åren var vi väldigt inkörd på att ha neutrala färger på blommorna, helst bara vitt. Nu tycker vi att det känns lite trist och adderar gärna lite färg som ger värme, i år blev det blått. Kolla bara in hur ljuvliga de är!

Snitthyacinten behöver inte så mycket mer än en vas, blir omsnittade och kallt vatten. De är så vackra i sig själva som de är,  men det är klart att de går att sätta i en bukett med andra snittblommor. Vi tycker det är onödigt : )
Värt att ha med sig är att de slår ut väldigt snabbt i rumsvärme, så tänk på att köpa ordentligt knoppiga så de håller några dagar!

Sen har vi de små lökarna, ljuvliga de också på sitt sätt och enkla att ta hand om. De små lökarna brukar vi sätta ner lite i vad vi hittar, glas, vaser, koppar.. ja till och med i en barnmatsburk:) Det är bara härligt när det blir lite nivåer och inte så symmetriskt. Som ni ser så kan man enkelt ta bort jorden från rötterna, spolar av dom och fyller upp glaset/vasen med vatten som rötterna får nudda. Även dessa slår ut kvickt!

Vilken blomma tycker du bäst om och vilken tror du är favorit nummer två?! : )

Kram Matilda & Olivia

Inlägget JULFAVORIT No 1 dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *