FÖRRA ÅRETS LUSSEBAK

Som ni märker är det Olivia som står för julmyset i år och jag roddar med flytt och renovering.

Det är otroligt roligt att gå igenom arkivet när man bloggar, och kanske framförallt arkivet med inlägg som aldrig publicerades. Detta hittade jag nu, ett härligt lussebak här hemma förra året. Blir riktigt impad när jag ser hur fina de blev : )



img_3731

Vår mamma har alltid varit en fena på att baka, både bröd och söta degar. Från henne har vi alltid fått höra och lärt oss att vi ska vara försiktiga med mängden mjöl. Det är den tillsammans med tiden i ugnen, som avgör hur torra/saftiga bullarna blir. Och det är så sant! Det är lätt att ösa på lite för mycket för att det blir lättare att hantera degen, men resultatet desto torrare.


Så vi är skolade att bearbeta degen med måtta och addera så lite mjöl som möjligt och jag minns att dessa lussekatter blev underbara!

img_3733

Det gäller att se till att lussekatterna får lite färg men inte står för länge. Mammas bästa tips är att alltid kolla på undersidan för att se om den fått färg. Finns det något smaskigare än nybakta lussekatter?
Här ligger de och vilar efter gräddning under mormors gamla handduk med hennes initialer broderade. Så fint!

Matilda

Inlägget FÖRRA ÅRETS LUSSEBAK dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *