SVAR PÅ FRÅGOR

Ny vecka når sitt slut och vi gasar upp i köp och fix med huset. Vi var ute i huset igår och ska även ut idag. Vårt sovrum är nästan klart så vi har som plan att montera garderober idag.

Vill passa på att tacka att fina läsare som skickar pepp! Får många frågor, högt och lågt över våra val och vart man kan hitta vissa saker. Här kommer lite snabba svar på frågor!

Vad heter klinkern i badrummet och vad har den för mått?
Klinkern är en platta från Bricmate, den heter Staturaio Honed och vi har valt 30×30 cm. Men den finns i flera olika storlekar. Ni hittar den här. Vår platta är inte polerad utan lite len och matt men med lagom glans. I duschutrymmet har vi valt samma fast som mindre (5×5 cm) mosaik, för fallets skull.

Hur tänkte ni kring valet av fogfärg?
Inget lätt svar finns! Jag våndades så många gånger över detta, Pinterestade sönder telefonen och fick kika in hos vår blivande granne för inspiration. Ändå var det så svårt! Men jag blev lite feg på slutet, att för mörk fog skulle bli för rått och kallt, samtidigt som för ljus kommer bli svår att hålla ren. Jag hittade en bild på Pinterest som jag skickade till byggherren och sa ”denna färg vill jag ha”. Jag trodde då det var mellangrå, medan han sa att det var ljusgrå. Ågren igen, tänk om han inte har rätt. Men jag är supernöjd, fogen är alltså ljusgrå!

Här är bilden jag skickade till byggherren. (Lånad från Pinterest)

Kommer ni ha spottar i taket i badrummet?
Initialt sa vi nej, dels för att jag inte ville sänka taket och dels för att jag tycker spottar ger ett dåligt uppifrånljus som skuggar ansiktet. Nu visade det sig att taket ändå måste sänkas några centimeter för att dölja massa gammal joks under som inte gick att fräsa in. Så med facit i hand skulle vi valt spottar i taket, nu blir det en annan taklampslösning som inte är helt hundra, men det får gå! När det kommer till badrummet nere så kommer vi ta lärdom och sätta spottar. Utöver taklampa så kommer vi ha en lampa ovanför spegel. Även fått frågor kring den lampan som jag visade i ett tidigare inlägg. La otaliga timmar på letande efter en snygg badrumslampa som är godkänd för våtrum. Tillslut hittade jag denna på Etsy! Kan varmt rekommendera den siten, där finns allt!

Vad heter färgen ni valt på Iris väggar?
Färgen är från Beckers färg och heter Emalj 819. Är en blandning mellan grå och grön, otroligt harmonisk och fin!

Vart hittar jag golvet och vad heter typen?
Åh golvet, så glad för det! Det är ett plankgolv från Golvabia och heter Maywood Lodge. Färgen heter ek naturvit och har en skön nyans som är kall utan att bli kylig och varm utan att bli röd. Helt perfekt i mina ögon! Du hittar det här!

Det var allt för nu!
Kram på er

Inlägget SVAR PÅ FRÅGOR dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *