Påskbakelser

Hittade detta recept på instagram via Fredriks fika och tyckte dessa bakelser var så söta, och perfekta till påsk! Var tvungen att testa göra dom och det var enklare än jag trodde! I botten är det en klassisk rulltårta, denna är sedan toppad med grädde och persikohalvor. Mums!

Nu ska vi fika på dessa ute i vårsolen! Glad Påsk till Er alla!

 

Här kommer receptet på 6-8 st påskbakelser:

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk

Fyllning: 

  • 1,5 – 2 dl hallonsylt

Dekoration:

  • Persikohalvor
  • 2 dl vispad grädde
  • Citronmeliss

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.
  6. Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på papperet. Dra av papperet som kakan bakats på. Det kan hjälpa att pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar.
  7. Bred på hallonsylten och rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspapperet.  Låt rulltårtan svalna.
  8. Skär rätt rejäla rulltårtsbitar och ställ på högkant. Spritsa med lite grädde och lägg en persikohalva ovanpå. Dekorera med citronmeliss.

Inlägget Påskbakelser dök först upp på Josefine Gunhamre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *