VÅRA TRAPPOR

Dags för lite före och efter bilder igen, denna gången blir det som rubriken säger, våra trappor.

När vi köpte huset var trappen i en lackad gulnad furukulör som verkligen inte tilltalar mig. Trappen i sig, formen och järnräcket älskar jag men svårt med färgen.

Eftersom vi la nytt plankgolv i vitbehandlad ek ville jag först försöka få till trappen i samma färg.. vilket visade sig vara väldigt svårt. Vi köpte oändligt många olika betser och kombinerade i olika lager för att få så lika som möjligt, men det blev inte bra så jag fick helt enkelt lägga ner den idén och tänka om.

Därför bestämde vi oss tillslut för att måla trappen, eller trapporna för vi har en på andra våning upp till vårt bonusrum även kallat gästrummet. Vi valde att måla trappen i samma färg som de grå fondväggen längst med köksbänken, Lovikagrå från Beckers färg.

Här uppe i hallen saknas fortfarande lampa på hallväggen, trösklar ska slipas och målas. Sen ska det givetvis upp tavlor på väggarna.Är just nu inne på att höra en härligt familjevägg med bilderna som underbara Malin tagit på oss (Poppyloveyou på IG).

Här nedan är trappen upp till gästrummet, även den var i lackad furu som blivit gul/orange med åren.

Nytt liv med lite färg! Och själva huvudtrappen här nedan. Jag upplever att trappen i den lackade versionen stjäl väldigt mycket fokus på nedervåningen, har tänkt på det när jag är inne hos grannar som har kvar träfärgen. Trappen är vacker men jag är nöjd med att det är det vackra järnräcket som får lyftas fram. Järnräcket var i fint skick men vi bättringsmålade det med svart metallfärg.

som man också ser bytte vi ut de hemska 80-tals (?) väggräckena till målade ledstänger med svarta beslag.

Under trappen har Iris sin mys- och lekhörna, den används flitigt och det är så bra att ha den ytan! Förvaringspåsen är ett nytt tillskott i hörnan, ett perfekt förvaringsalternativ att ha framme och den rymmer otroligt mycket leksaker! Kommer från Elodie details och modellen heter dots fauna!

Hur har ni som läser gjort med trappor? Tycker det är väldigt svårt!

Kram

Inlägget VÅRA TRAPPOR dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *