COME HOME

Söndagar alltså. Från att alltid, i hela mitt liv, ogillat söndagar från botten av mitt hjärta, till att fullkomligt älska dem. Fredagar och lördagar är liksom ändå härliga, oavsett vad man gör. Så att spara det där härliga receptet, den där filmen och favoritchipsen till söndagen är det nya.

Igår bjöd vi in Julia och Gabriel på lite höstpasta. Först lite ost och salta chips i väntan på att grytan puttrade på spisen. Älskar att greja i köket till musik och lite tilltugg. Helst Melissa Horn. Pastan jag gjorde var en klassisk mysig höstvariant med fläskfilé och grädde. Skriver receptet nedan tänker jag då ni är många som har frågat om det. Jag bara freestylade men den blev faktiskt väldigt, väldigt god!

Glasvas, Hm Home / Ljusstake, Systrarna Grene /

 

U NEED:
– Pasta
– Vitlök
– Gullök
– Matlagningsgrädde
– Olivolja
– Kalvfond
– Ketchup
– Soja
– Persilja
– Basilika
– Champinjoner
– Fläskfilé

HOW TO: 
Fräs många (hehe) vitlökar och finhackad gullök i rättså mycket olivolja på svag värme. Bryn till fläskfilén och krydda. Häll över champinjonerna. Sedan häller på grädde, mycket kalvfond och soja. Jag hällde i lite ketchup och gelé för att få lite sötma. Smaksätt med lite vad du känner för – rödvin funkar också fint. Sedan smakade jag av och kryddade ännu mera. Koka pastan och blanda allt samman. Toppa med soltorkade tomater, riven parmesan och persilja.

Inlägget COME HOME dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *