DIY: Hårband i återanvänt material

Sedan jag såg Hannapee bära detta hårband har jag haft lite cravings på ett liknande. Men, eftersom jag slutat köpa nyproducerade plagg överförs den tanken även på accessoarer, och istället för att köpa ett nytt i butik fundera på hur jag kunde göra ett eget istället. Och gärna i återanvänt material då! Några månader senare satte jag mig idag äntligen och slutförde min idé.

Du behöver:

– tygbit
– Diadem
– Superlim
– Sax

Detta är ett DIY där materialet är lätt att hitta secondhand – kolla bland stuvbitar för att hitta ett passande tyg och vid smyckena för ett diadem.

Gör så här:

Klipp till en remsa tyg som ska vara något längre än diademet, och såpass brett att det ska gå att linda tyget ett varv runt, med överlapp. Limma fast tygbiten på diademets ”undersida” (som ska sitta mot huvudet). Jag började i mitten av diademet och arbetade ut åt sidorna. Det är lite pilligt att få det jämt, men vänd då och då och se så att det inte blivit några veck. Klipp bort eventuell överflödig textil.

Klipp till en mindre bit tyg och gör en enkel knut på den. Limma fast mitt på diademet. Klipp bort eventuellt lösa trådar och fäst tyget med lite mer lim om det behövs. Låt torka. Klart att använda!

(Om ni inte hittar något tyg secondhand kan ni göra som jag och sätta saxen i bordsduken istället… Matchy matchy! 😀 )

Inlägget DIY: Hårband i återanvänt material dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *