FÖRSTA VECKAN PÅ FÖRIS

God morgon!

Idag drar vi igång Iris andra vecka på föris efter en riktigt bra första vecka.

Johan har tack och lov skött inskolningen eftersom det är han som är pappaledig nu. Jag tror att inskolningar ser väldigt olika ut från ställe till ställe men här kallar de den för skriv inskolning. Det betyder att föräldern är skrivit närvarande den första tiden för att barnet ska känna sig trygg i miljön och med människorna.

De två första dagarna var Johan med hela tiden mellan 9-15. Den tredje dagen var han med fram till lunchvilan och gick därefter iväg till personalrummet från till 14 tiden. De minsta barnen sover ute i vagnar och det har funkat toppen för Iris. När Johan satt i p-rummet så hade det rullat på utan problem, inte ledsen eller så, bara frågat ”pappa” vid något tillfälle. När Johan kom tillbaka vinka hon glatt och sa ”hej pappa!”.

Dag fyra skulle hon lämnas på morgonen själv och hämtning vid 14. Johan lämnade och hon vinkade tillbaka utan gråt. Hon hade också somnat i vagnen efter lunchen. När hon vaknade hade hon varit lite ledsen och frågat efter pappa, mem ingen större sak så det fanns ingen anledning att ringa dit Johan innan. När Johan kom vi 14, vinka hon första och sa ”hej hej pappa” sen bröt hon ihop. Vet inte om det var av glädje att han faktiskt kom tillbaka. Johan stannade över mellis och sen gick de hem.

Dags fem, alltså i fredags tänkte jag att nu kommer nog bakslaget, nu fattar hon att Johan lämnar. Vi väntade oss en jobbig lämning i fredags och Johan var lite nervös för om hon skulle bryta ihop. Men icke, hon vinkade glatt hej då och det blev inget mer med det. Dagen rullade superbra utan gråt och när vi båda hämtade vid 14 blev hon först glad och sen heeeelt förstörd. Oklart varför, ville vara kvar? Trodde vi skulle lämna utan henne igen? Ja hon grät och vinkade till sina kompisar och pedagoger, sen släppte det efter några meter.

Så, jag är väldigt förvånad över den första veckan som rullade så smidigt! Nu börjar dock verkligheten, Johan börjar jobba idag och Iris börjar ”på riktigt”.

Även fast inskolningen gick bra så inser jag ju att det kommer vara dagar då hon är ledsen när vi lämnar och det kommer vara tufft, men hon är trygg där och det kommer gå över på någon minut!

Puh, glad över att det gått så bra. Nu dags för jobb och en fullrulle-vecka!

Matilda

Inlägget FÖRSTA VECKAN PÅ FÖRIS dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *