Köpstopp 2019: Januari

Min första månad med köpstopp är över och jag tänkte göra en liten summering över hur det gick. Mina regler för Köpstoppet hittar du här.  Istället för att berätta vad jag inte har köpt så är det nog enklare att berätta vad jag faktiskt har köpt. Och jag kan konstatera att jag inte har köpt någonting som inte varit undantaget köpstoppet hittills.

Köpstopp Januari – Inköp

🌱 En bok. När jag beställde en bok till jobbet kunde jag inte låta bli att köpa en till mig själv också. Kvartalets bok är alltså inhandlad så det blir inga böcker i februari och mars.

🌱 Hållare till tovningsnålar. Detta är undantaget köpstoppet eftersom dessa hjälpmedel kommer hjälpa mig att ta tillvara på vår ull och att jag kan skapa saker jag behöver istället för att köpa dem.

🌱 Fröer. 

🌱 Ekologiskt te, gurkmeja och aprikosskorpor – födelsedagspresent till min lillasyster och till en vän som blivit mamma.

Reflektioner

Den här månaden har vi haft många födelsedagar i familjen. Min mamma fick en lunch och heldag med mig och barnen på Nääs. Bonnie fyllde 1 och fick sin farmors gamla dockskåp som jag o John har renoverat. Vi ska börja förgro fröer så John åkte till brädgården och fick spillvirke som skulle kastas för att bygga en fönsterhylla där fröna kan bo. Jag har besökt flera butiker (bland annat två favoriter – museishop och byggnavsvårdsbutik) där jag garanterat gjort inköp om det inte vore för köpstoppet. En och annan tankeställare har det blivit i januari och nu är jag taggad för februari!

Inlägget Köpstopp 2019: Januari dök först upp på About a Country House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *