Hemodlat lördagsgodis – sega bärremmar

Lördagsgodis har precis blivit ett koncept för vår treåring här hemma och efter att ha sett veckans avsnitt av Mandelmanns där Marie gjorde sura hallonremmar blev jag sugen på att testa att göra eget hemodlat godis.

Vi har fortfarande frysen full av 2018 års vinbärsskörd och nu när vi närmar oss vår är det hög tid att börja göra slut på de goda bären. 3-åringen tycker att själva påsen är väldigt rolig och som tur var hade jag ett gäng rödvitrandiga papperspåsar hemma som jag fyndat på loppis. Godiset blev succé hos både stora och små vill jag lova! Nästa gång ska jag göra en ännu större sats.

RECEPT: SEGA BÄRREMMAR

🌱 Ca 5 dl bär per sats (jag gjorde en sats på våra egna röda vinbär och en på våra vita vinbär, men det går ju nästan lika bra att köpa ekologiska svenska bär från frysdisken). 

🌱 Ca 1/5 dl Agavesirap (går att byta ut mot banan, honung eller något annat sötningsmedel ni gillar)

🌱 1 tesked chiafrön

🌱 Lite florsocker (eller potatismjöl) att pudra över

GÖR SÅ HÄR:

🌱 Koka upp bären i en kastrull

🌱 Blanda bär, sirap och chiafrön i en mixer och mixa allt till en jämn smet. Om du inte gillar kärnor kan du sedan sila bort dessa.

🌱 Häll ut smeten jämnt och inte för tunt på ett bakplåtspapper.

🌱 Torka i ugnen på 60 grader tills det har stelnat (ca 4-8 timmar beroende på ugn)

🌱 Klipp upp i långa remmar. Pudra över florsocker och rulla ihop dem. Förvara mörkt och svalt i en glasburk. Njut!

Inlägget Hemodlat lördagsgodis – sega bärremmar dök först upp på About a Country House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *