Staycation: Sundsby Säteri

I helgen hade vi en riktig staycation – vi upplevde nämligen en plats i vårt direkta närområde. Här på vår ö ligger vackra Sundsby Säteri som har anor långt bak till 1500-talet och som dessutom har en fantastisk kvinnohistoria. Då på medeltiden bodde min anmoder Bodil här och säteriet ärvdes sedan av hennes systers barnbarn Margareta Huitfeldt. Margareta var Bohusläns mäktigaste (och starkaste) kvinna på 1600-talet och ägde över 600 gårdar.

Idag finns här en fantastisk köksträdgård som jag är så avis på, ett gårdscafé med bageri, några mysiga butiker och framför allt en helt fantastisk natur.

Vi startade vid Agility-banan som är byggd helt av det naturen ger och Boris tyckte det var roligt att få springa av sig lite.

Sedan tog vi den kortaste skogspromenaden – här finns flera olika vandringsleder i olika svårighetsgrader men alla är lika vackra. Jack satt på Johns rygg och Bonnie i bärsele hos mig och hela familjen tyckte det var riktigt roligt. Varför promenerar vi inte här varje helg, kan en undra?

Hela Sundsby-området är målat i min favoritfärgkombo med ockragult och falurött.

I det lilla huset till höger finns en fin liten utställning om Margareta och för den som vill äta ute finns det gott om rastplatser både kring vandringslederna och vid caféet.

Boris fick sitta kvar ute i det fina vädret…

… tillsammans med en annan hundkompis medan vi gick in här på caféet.

Jag älskar kombinationen av fina gamla möbler, mönstrade tapeter och tjusiga kakelugnar. Så hemtrevlig känsla!

Vi bokade faktiskt hela stället för Bonnies dopkalas förra våren så barnen känner sig verkligen som hemma här…

… lilla B somnade till och med på soffan innan vi fick in lunchen. Sundsby Säteri är ett riktigt härligt tips till er som har vägarna förbi Tjörn!

Inlägget Staycation: Sundsby Säteri dök först upp på About a Country House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *