Vi gjorde egen dajm…

…och vill ni också testa så kan ni göra så här:

Detta behövs:

🌱 4 msk mjöl

🌱 1 msk kakao

🌱 6 msk smör

🌱 4 msk ljus sirap

🌱 3 dl strösocker

🌱 choklad att doppa i

Och gör så här:

🍫 Blanda 4 msk vetemjöl, 1 msk kakao, 6 msk smör, 4 msk ljus sirap och 3 dl strösocker i en stekpanna med tjock botten. Koka upp och låt bubbla på sval värme i typ 10 minuter. Rör runt under tiden – obs! blir tokvarmt så använd träslev!

🍫 Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och bred ut tunt. Låt svalna.

🍫 Innan dajmet stelnat helt så kan man passa på att skära långa ”kakor” (eller vilken form man nu vill ha) med en pizzaskärare/kniv. Jag brukar olja kniven med en neutral olja så klibbar det inte.

🍫 Smält chokladen.

🍫 Bryt loss dajmkakorna och doppa i den smälta chokladen. Lägg sedan tillbaka på plåten, ställ kallt och låt stelna igen.

🍫 Mumsa loss!

 

Stavas det dajm eller daim förresten…?

Inlägget Vi gjorde egen dajm… dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *