Middagstips

Inlägg i reklamsamarbete med Kvibille

Vi har fått testa Kvibilles nya ädelost som passar perfekt i matlagning. Istället för den vanliga blåa mögelosten vi är vana vid är detta istället en vit, krämigare och mildare variant men med samma tydliga ädelostsmak.

Vi gjort chicken wings i crockpot och smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter. Här nedan hittar Du recepten.

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötterIngredienser:

  • 1 kyld smördegsrulle (250g)
  • 100g naturell färskost
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125g kvibille mild ädelost
  • 40g valnötskärnor
  • Färska fikon
  • Ruccola
  • Balsamicovinäger

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen och vik 1 cm runt om så Du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 min.
  2. Lägg på ädelosten i klickar. Hacka nötterna lätt och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 min.
  3. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med ruccola och fikon och ringla över balsamicovinäger. Smakar bäst varm eller ljummen.

Chicken wings i crockpot:

Ingredienser:

  • Ca 15 kycklingvingar
  • 0,5 dl Louisiana hot sauce
  • 50 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Brun farin

Gör såhär:

Lägg allt i crockpotten och låt koka ungefär 3h.

Strö på lite hackad gräslök och servera med selleri och ädelostdipp.

Ädelostdipp

Ingredienser:

  • 140g kvibille mild ädelost
    1 dl gräddfil
    Salt & peppar
    Gräslök

Inlägget Middagstips dök först upp på Josefine Gunhamre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *