Kanelbullar

Säg hej till våra tjejer från ett av husets härligaste häng – i köket. Minst en kväll i veckan har jag tjejerna helt för mig själv och vi gör alltid en av två följande saker: bakar eller äter våfflor till middag.

Denna veckan blev det det förstnämnda och som bakverk blev det kanelbullar. Vi ville nämligen överraska Max och Carro som alldeles nyligen blivit föräldrar med ett stort gäng kanelbullar. Det blev både vanliga bullar och en kanelbulls…krans? Eller ok, inte en krans men vi bakade ihop kanelbullar i en långpanna – vad heter det då…?

I takt med att att degen jäste hade tjejerna tröttnat och farit iväg på något annat upptåg.

Då ploppade jag in airpodsen (eller ok, en sådan – gäller att hålla det andra örat öppet för vad för upptåg som egentligen pågår mellan snart treåringen och snart sexåringen) och lyssnade på podcast samtidigt som jag knådade ut degen.

Solen dansade i köket och det blev en sådan där vardagsstund med njutningsrys och kärleksbubblor i magen av härlighet. Kan ni förstå att vi har hela våren och sommaren framför oss? Snälla snälla låt dem bli fina sådana.

Tips från coachen: blanda ihop smör, socker och kanel – bred på – och riv sedan på lite mandelmassa. Det blir såååå saftigt!

Sedan hann det bli mörkt (därav foton med skyhögt iso och lika hög grad av suddighet) och med nybakade kanelbullar i köket är det givet att äta just detta till kvällsmat.

Inlägget Kanelbullar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *