Helgen på Brokamåla Gård

Tidigt i lördags samlades vi, Andreas jobb med alla respektive, och fick börja med att lämna in våra mobiltelefoner(!).

I ärlighetens namn trodde jag att det där med mobilerna var lite på skoj, men icke… Alla mobiler samlades in och vi fick inte tillbaka dem förrän kvällen var slut. Och… Det blev ju faktiskt riktigt trevligt utan de där mobilerna. (Även om jag var ”lite” sugen på att ringa hem och kolla hur det var med tjejerna hemma hos mormorn)

Hur som, lång inledning om mobilförbud för att komma till vad vi gjorde – hade kick-off med Andreas jobb genom ett dygn på Brokamåla Gård!

= var ute på skogen och på sjöar en hel dag.

Så här såg det ut:

Efter ankomst delades vi upp i lag och min del av lagen fick bege oss ut i skogen för femkamp.

Vi kastade kniv, sköt slangbella, kastade yxa, sköt pilbåge och sådan där pil med… luftrör. Eller vad det nu heter.

En hel del svårt men också kul – många tummar upp!

Regnet hade vi med oss precis hela dagen men eftersom jag har en skogsmulle till make som smyger in sådana här bra-att-ha-i-skogen-kläder i vårt hem så var jag kittad och kan verkligen skriva under på att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.

Efter slutförd femkamp pausade vi för lunch och åt trevlig fisksoppa som hade stått och puttrat vid elden. Ja, ni hör ju hur idylliskt.

Och med den här utsikten också:

(Inser rekordmängden med smör på brödet – men det får ni leva med)

Lunchen följdes av fri lek och då fick vi testa på att fiska. Även om jag vuxit upp i Hällevik så är mina fiskekunskaper… begränsade. Och det råkade faktiskt vara så att inte en enda i sällskapet fick napp under vår dag här – hoppla!

På tal om sällskap så ser det ju ut som om jag hängt själv hela dagen – men detta bara för att jag inte har en aning om vilka av de andra som är sugna på att synas på bild här inne. En liten smygkik på Rebecca och Olivia som ror ut en bit för att försöka nå bättre fiskelycka tål vi nog bjuda på.

Efter den uteblivna fångsten så tog min del av laget oss upp mot lerduveskyttet. Där jag råkade bli så chockad av mitt första skott att jag började gråta.

Jupps… Det var väl kombinationen av att jag var först ut, ljudet, kraften och den STORA respekten jag har för vapen som blev lite… överrumplande. Tack vare lugn och pedagogisk instruktör så ordnade det där upp sig lite.

Därefter avslutade vi dagsaktiviteten, hade ännu mer fri lek, åt middag + badade bastu och doppade oss i sjön tills klockan var tidig morgon nästa dag.

Så. Himla. Bra. Dag.

 

Inlägget Helgen på Brokamåla Gård dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *