Sötpotatissoppa med getost

I lördags hade vi en sån himla trevlig tjejkväll hemma hos mig! Vi hade bestämt meny innan och jag hade handlat redan på fredagen. Tjejerna kom i bra tid på lördagen så vi tillsammans kunde laga maten, prata och dricka vin under tiden. Är inte det ändå det allra bästa och roligaste?

Jag la ut bilder igår på menyn och fick många frågor om recept, så jag tänkte börja med att dela den på förrätten som var en sötpotatissoppa med getost. Den var verkligen SÅ god och enkel att göra! Här kommer receptet (som jag hittade på Coop).

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor (ca 4 portioner)

Ingredienser:

  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 150 g getost
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta

Gör såhär: 

  1. Bryn försiktigt löken och vitlöken i olivoljan i en rymlig kastrull i ca 2 min. Lägg i östpotatisen och slå på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 min.
  2. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Vi la även till lite salt. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.
  3. Rosta pumpkärnorna i en torr het panna 3-4 min. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.
  4. Mixa eller mortla olivoljan med mynta. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntkoljan och strö över de rostade pumpkärnorna.

Violá! Ät och njut!

Inlägget Sötpotatissoppa med getost dök först upp på Josefine Gunhamre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *