3 enkla steg: Så får du dina tulpaner att hålla

tulpan

Tulpaner är vackra och sprider vårkänslor men att få dem att hålla kan vara en riktig konst. Här är tre enkla steg som får dina tulpaner att stå sig längre. 

Januari är en riktig tulpanmånad och ett knippe färgsprakande tulpaner är ett perfekt sätt att skapa lite vårkänsla inomhus när vintern är i full gång. Att de kommer i så många olika varianter och kulörer och att de ofta är prisvärda gör dem också till en perfekt ingrediens för att addera lite lyx i vardagen. Nackdelen med tulpaner är att de lätt kan börja sloka efter några dagar men med de här enkla tipsen håller du din bukett fin längre – lycka till!

tulpan
Tulpaner blir lätt lite bångstyriga och vildvuxna.

3 enkla steg: Så får du dina tulpaner att hålla

Välj ut: Nyckeln till fina tulpaner börjar redan i butiken. Välj dina tulpaner med omsorg – de ska varken vara för färska eller för gamla. Det är viktigt att knoppen inte är för grön och att bladen inte har gulnat.

Placera: När du kommer hem med dina fina tulpaner är det viktigt att du ger dem en ny snittyta, så att de kan dra åt sig vattnet ordentligt. Använd en vass kniv istället för en sax och skär av ungefär en centimeter på varje stjälk. Sätt sedan ner tulpanerna i en ren vas och behåll gärna skyddsplasten på i någon timme så bevarar de formen bättre. Fyll vasen med riktigt kallt vatten och placera den på en plats utan starkt solljus.

Vårda: Tulpaner älskar kallt vatten och en sval miljö så byt gärna vattnet i vasen varje dag för bästa hållbarhet. Ett annat knep är att ge dina tulpaner en isbit varje morgon så hålls vattentemperaturen sval. Snitta om tulpanerna efter några dagar så håller de ännu längre.

Text och foto: Emilie Cederquist

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *