Oksana Wilhelmssons drömgarderob

walkin10

I ett vitt änglalikt spegelrum med havsutsikt i Dubai finns en unik modesamling som skulle få vilken fashionista som helst att dra en suck av avund. Homespo tar med dig på en titt i Oksana Wilhelmsson drömiga walk in-closet.

På den konstgjorda ön The Palm Jumeirah i Dubai ligger lyxvillorna i perfekta rader. I ett av de palatsliknande husen mitt på stranden bor Oksana och Christian Wilhelmsson med sina tre barn Naomi, Leon-Prince och Lennox. Husets kronjuvel är Oksanas magnifika walk in-closet som med sina 39 kvadratmeter är större än mångas vardagsrum.

– Den är inspirerad av Chanel. I samband med renoveringen såg jag som tur var filmen om Coco och det var då jag kom på hur det skulle se ut. Jag älskar allt det vita och dörrarna med spegelglas, garderoben är stilren och elegant, säger Oksana.

Oksana Wilhelmsson

Född: 2 juli 1984
Bor: The Palm Jumeirah, Dubai och sommarhus i Hällevik, Blekinge.
Familj: Maken fotbollsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson, dottern Naomi och sönerna Leon-Prince och Lennox.
Gör: Är mammaledig.
Instagram: @oksanawilhelmsson
walkin3
”Den orange väskan från Hermès är min favorit. Den har inspirerat mig att inreda ett av våra gästrum med orange Hermès-detaljer”.

Här huserar skor från Christian Louboutin, skinnjackor från Balenciaga, smycken från Tiffany’s, T-shirts från YSL och väskor från Céline och Hermès. Oksana påstår själv att hon är urdålig på att organisera sin garderob men när Homespo öppnar spegeldörrarna är kläder, skor och väskor snyggt sorterade i kategorier och koordinerade efter färg. Med en drömgarderob som den här är det svårt att tro att Oksana inte alltid har haft ett intresse för mode.

walkin16
Skinnjacka, Balenciaga. Kjol, Bebe. T-shirt, YSL. Väska, Chanel. Skor, Christian Louboutin.

– Jag har alltid varit väldigt bekväm av mig. Det var först när vi flyttade till Rom som jag insåg att jag borde tänka mer på mode. Jag hade på mig min största vinterjacka och Christian försökte på ett fint sätt få mig att byta, men jag ville inte. Tillslut drog han med mig in i första bästa butik och köpte en ny jacka till mig. När vi landade i Rom sedan så var det massor av fotografer där så det var tur att jag hade en fin jacka på mig, ha ha.

walkin2

walkin15
Oksana sorterar väskorna efter designer. Väskorna från Chanel stoltserar i en egen låda med glaslock i garderoben.
walkin6
”Mina första designerskor var ett par vita från Christian Dior med träklack som vi köpte när vi flyttade till Rom. Nu har jag hur många Louboutin-skor som helst”.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Just nu känns det som att jag har varit gravid i typ fem år så jag har tappat min stil lite men innan dess var jag en färgglad tjej som gillade kläder som syns. Efter att jag har blivit mamma klär jag mig mer stilrent i enklare och mörkare kläder.

walkin18
”En väska från Victoria Beckham är en investering för jag tror att hon kommer att bli vår generations Coco Chanel”. Väskor från Dior, Victoria Beckham, Céline och Hermès. Skor från Giuseppe Zanotti.
walkin4
Ikoniska nitsandaletter från Valentino.

walkin9

Hur tänker du när du väljer kläder på morgonen?
– Här i Dubai skulle jag kunna klä upp mig varje dag utan att det skulle kännas konstigt. När jag klär upp mig här så tittar folk inte konstigt på mig men om jag skulle gå runt på det sättet i Sverige så skulle nog folk undra vad jag håller på med. Men till vardags klär jag mig helst så bekvämt som möjligt, ofta i en snygg T-shirt och jeans.

Har du någon stilförebild?
– Jag tycker att Victoria Beckham har en fin stil. Jag träffade henne när vi bodde i LA 2012 och hon är verkligen petit, söt och väldigt välklädd även i verkligheten. Hon var fashion hela tiden och snyggt klädd även på matcherna. Christian tappade hakan när han såg henne, jag fick typ plocka upp den, ha ha. Det märks att hon är tränad på att vara proffsig när hon träffar nya människor. Hon är ingen avslappnad person direkt men hon är jättesnäll och sa till mig att vi gärna fick höra av oss om vi behövde hjälp med något. Men jag ringde ju inte direkt upp och sa ”tjena Vickan” utan jag förstår ju att det var av artighetsskäl som hon sa så.

walkin12
Oksanas smycken har ett helt eget skåp. Här finns armband, halsband och ringar från bland andra YSL, Louis Vuitton, Hermès och Chanel.

walkin5

När det är dags att göra intervjun åker Homespo med Oksana i familjens vita Rolls-Royce till en av Dubais exklusiva gallerior. Hon är ledigt klädd i mönstrade haremsbyxor och en svart collegetröja med Star Wars-tryck. Det är tydligt att hon är ett riktigt shoppingproffs och hon rör sig snabbt och målmedvetet genom butikerna. När vi slår oss ner över en kopp kaffe förklarar hon varför.

– Här kan du verkligen shoppa tills du droppar så det går inte att gå runt här utan att ha en plan. Jag planerar alltid mina rundor innan jag åker hemifrån så att jag vet vad jag är på jakt efter och var jag ska leta efter det.

Har du något drömköp?
– Nej, för jag har inte behov av någonting längre. Men ni får tänka på att jag var ensam mycket när vi bodde i Saudiarabien och Christian var iväg hela tiden och tränade. Då var shoppingcentret min bästa vän så oftast när jag hittade något jag gillade så köpte jag det i flera färger. Nu köper jag hellre klassiska saker som är bra investeringar och min tanke bakom det är att min dotter Naomi ska få ärva allt i framtiden.

Shoppar du någonsin budget?
– Ja, Gud ja! Jag kombinerar mina budgetplagg med exklusiva skor och väskor och då är det många som tror att mina H&M-kläder är designerplagg.

walkin8
”När jag hittar något som jag gillar så köper jag det i flera färger”. Väskor från Balenciaga.
walkin13
”Jag färgkoordinerar mina kläder och hänger festklänningar för sig och vardagsplagg för sig”.

Är du en sko- eller väsktjej?
– Skotjej! Jag har alltid gillat skor. Jag tycker att det är jobbigt att släpa på väskor men skor måste jag ju ändå alltid ha på mig. Det är Christian som skämmer bort mig med väskor.

Vad lägger du mest pengar på?
– Just nu är det smycken. Jag lägger inte så mycket på skor längre för jag har hur många Louboutin-skor som helst och jag går aldrig i dem längre nu när jag har varit gravid och blivit mamma. Jag köper inte dyra jeans heller nu för min vikt har pendlat upp och ner de senaste åren. Då satsar jag hellre på en snygg T-shirt från Kenzo eller YSL för den kan man alltid ha oavsett kroppsform.

Vad gör du med saker som du har tröttnat på?
– Jag ger bort mycket till min syster och till mina vänner. Jag har en garderob i vår sommarstuga också och förra året gjorde jag en storrensning där och anordnade en loppis till förmån för välgörenhet. De bästa sakerna tog slut den första kvarten. Där fanns bland annat en skinnjacka som hade kostat flera tusen som någon lyckligt lottad fyndade för några hundralappar.

walkin14
”Med en snygg T-shirt med tryck från YSL eller Kenzo så är du fashion även om du bara kombinerar den med ett par enkla budgetjeans”.
walkin7
”Jag älskar smycken från Chanel och har börjat samla på dem. Min dotter Naomi ska få alla i framtiden”.
walkin17
Skor med nitar från Christian Louboutin.

Vad skulle du aldrig göra dig av med?
– Mina Hermès-väskor! Men jag höll på att bli av med en av mina Birkins nyligen när en vän till mig glömde den i taxin. Vi kom inte på det förrän efter en stund men jag fick tillbaka den efter en timme och både plånboken och mobilen var kvar i. Sådant händer bara i Dubai.

Du har fem Birkins och en Kelly, när öppnade du din första orange box?
– Jag fick min första Birkin Bag när jag fyllde år för fyra år sedan. Jag var helt chockad bara när jag såg den orange boxen och tänkte ”men herregud”. De är svåra att få tag på så det kändes overkligt att få en.

När använder du alla?
– Jag använder inte dem så mycket faktiskt för jag tycker bättre om att bara slänga på mig en bekväm väska över axeln. Jag använder dem oftast när jag ska på någon fin middag. Men jag försöker använda den svarta lite mer än de andra och den har faktiskt fått hoppa in som skötväska några gånger. Christian undrade om jag verkligen skulle använda den till det men när ska jag annars använda den då?

Finns det något i garderoben som du håller extra kärt?
– Mina Love Bracelet från Cartier. Jag har fått ett av Christian varje gång jag har fött barn så armbanden är fina minnen från mina graviditeter och jag tar aldrig någonsin av mig dem.

walkin11

Oksanas bästa shoppingtips

  1. Shoppa med en kompis som har samma smak som du och som du vet är ärlig. Det finns inget värre än folk som säger ”åh, vad fin du är i den” om de inte menar det.
  2. Investera i en snygg T-shirt med tryck från någon designer. I den blir du fashion även om du bara kombinerar den med ett par enkla budgetjeans.
  3. Om du vill köpa en designerväska så ska du investera i något som har bra andrahandsvärde. Istället för att köpa en trendig väska från t.ex. Michael Kors så är det bättre att spara lite längre och köpa en klassisk väskmodell som håller.

walkin

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *