Varm choklad med chili

varmchoklad2

Glöggsäsongen är över men den bitande januarikylan sitter i. En rykande kopp varm choklad blir vår räddning efter iskalla promenader och shoppingrundor. Addera lite röd chili för att skapa vinterns hetaste dryck!

Recept

1/2 liter mjölk eller mandelmjölk
2 msk fin kakao
1/3 strimlad chili
2 msk rörsocker

Toppa med:
Minimarshmallows
Vispgrädde, gärna lättvispad
Kakaopulver

Gör så här:
Blanda rörsockret, chilifrukten och kakaon i en kastrull. Häll i mjölken, rör runt och värm upp. Sila bort chilibitarna innan du häller upp chokladen i två koppar. Toppa med vispgrädde och strössla över lite kakaopulver och minimarshmallows – njut under en härlig filt!

varmchoklad

Text: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *