Modebloggaren Kajsa Svensson: “Så klär jag mig snyggt på vintern”

kajsasven2
Den stilsäkra bloggveteranen Kajsa Svensson varvar studier med jobb i klädbutik. Här delar hon med sig av sitt bästa tips till att behålla den snygga stilen i iskylan. 

Hur och när väcktes ditt intresse för mode?
– Min mamma driver klädbutiken jag jobbar i, vilket har lett till att jag mer eller mindre har växt upp med kläder. Sedan jag var liten har jag fått följa med på inspirerande inköp i storstaden, hjälpt till i butiken och gått modevisningar. Så det intresset har jag haft i princip hela livet, sedan har det såklart utvecklats med åren.

Kajsa Svensson

Ålder: 21
Bor: I Kalmar
Gör: Studerar tredje året på programmet Media Management, bloggar och jobbar i klädbutiken Schack Matt.
Instagram: @kajsasven
Blogg: nouw.com/kajsasven

Vad tror du att vi kommer få se för trender under 2016?
– Jag tror att vi kommer få se ännu mer av den vida byxan. Jeansjackan har jag också hört ska göra comeback.

Vilka kommer du att haka på och vilka kommer du att skippa?
– Jag kommer förmodligen haka på de ovan nämnda då jag älskar de båda plaggen. Jag kommer nog dock skippa den tunna scarfen knuten runt halsen en ser överallt på stora modebloggar.

kajsasven3

Med en snygg fuskpäls känner du dig så mycket mer klädd, även ifall du “bara” har ett par svarta jeans till.

kajsasven8

På vintern är det svårt att klä sig snyggt, hur klär en sig moderiktigt även så här års?
– Jag vet, det är värsta tiden på året! Men mina tips är att lägga fokus på ytterplaggen. I vinter har jag valt att fokusera på snygga pälsar (fusk, såklart). Du känner dig så mycket mer klädd då, även ifall du “bara” har ett par svarta jeans undertill. Sedan en snygg beanie och en cool väska till.

kajsasven4kajsasven5

Du har en fantastiskt fin stil, hur skulle du beskriva den?
– Åh, tack så jättemycket, vad glad jag blir. Den frågan är alltid lika svår tycker jag. Jag vet inte riktigt om jag har någon så där typisk stil. Men jag är nog mer “cool” än “gullig”. Jag klär mig gärna i svart och älskar mina Acne Boots. En Sandqvist-rygga, ett par Ray Ban-brillor och sneakers får gärna vara accessoarerna.

Du har en fin inredningsstil också, skiljer den sig från din klädstil eller går de hand i hand?
– Tack! Det har jag inte tänkt på tidigare, men jag tycker nog ändå att det går hand i hand. Jag är inte så mycket för den romantiska och gulliga stilen, vilket en kan utläsa både på både klädstilen och i min lägenhet. Jag föredrar hellre det här lite coolare, trendigare och råare. Gärna i färgerna vitt och grått. Och får jag dille på en färg (just nu mörkgrönt) så köper jag gärna både kuddar och en mössa i den färgen. Så ja, de går hand i hand.

kajsasven

Var hittar du modeinspiration?
– Överallt. Instagram, bloggar och tidningar, men främst på Tumblr. Där kan jag hänga flera timmar om tiden räcker till.

Vad i din garderob skulle du aldrig klara dig utan?
– En vit skjorta, mina svarta jeans och just nu min svarta päls.

Ditt bästa butikstips?
– Jag älskar Granit. Och H&M Home, & Other Stories och Grandpa. Lite otippat kanske, men jag nätshoppar inte, jag föredrar definitivt att handla i butik.

Vad står högst upp på din önskelista 2016?
– Det här året har jag längtat efter så länge. Året då jag tar examen, har en massa härliga konserter att se fram emot, en sommar hemma i somriga Sölvesborg och förmodligen en backpacking-resa i höst. Så på min önskelista är bara att allting slår in som jag tänkt och att det blir ett kick ass-år. Det blir vad man gör det till.

Av: Emilie Cederquist Foto: Kajsa Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *