Vårens trendigaste gröna växter

kaktus-terracotta

2016 tar vi gärna in färg i våra Skandinaviska hem och ett enkelt sätt att addera lite härlig kulör är genom att investera i gröna växter. De grönbladiga växterna passar i princip till vilken inredningsstil som helst och gör våra hem mer ombonade året om. Här är fyra heta växter vi gärna inreder med i vår!

fiolfikus

Fiolfikus
Fiolfikusen är en av årets absolut vackraste växter. Placera den gärna i en rustik terrakottakruka (som också är hett i år!) för att skapa en fin kontrast till de blanka, gröna bladen.

Skötselråd: Fiolfikusen trivs i ljusa miljöer och behöver mycket vatten. Duscha den ofta och placera den varmt.

monstera

Monstera
Den storbladiga monsteran har hängt med ett par inredningssäsonger men 2016 är seglar den upp som en av de allra hetaste inneväxterna. Med en monstera behöver du inte tillföra så mycket mer i ett rum och de vackra bladen adderar en exotisk känsla till ditt hem. 

Skötselråd: Monsteran kan stå både skuggigt och ljust men inte i direkt solljus. Den trivs i varmt klimat, helst inte under 18 grader. Ge den rikligt med vatten och duscha den lite mellan varven så kan du få en växt som följer med dig i många år framöver.

ormbunke

Ormbunke
För den som vill skapa en lite slarvig och ostylad känsla i sin inredning är ormbunken en perfekt detalj. Denna stökiga växt hjälper dessutom till att både rena och återfukta luften i ditt hem.

Skötselråd: Ge den mycket vatten men låt den torka upp mellan vattningarna och placera den ljust men inte i direkt solljus.

kaktusar

Kaktus
Kaktusen finns i många olika storlekar och varianter. Oavsett vilken du väljer så är denna taggiga skönhet helt rätt i år. Låt en ensam kaktus smälta in bland din övriga inredning eller placera flera olika bredvid varandra i ett stilleben.

Skötselråd: Kaktusen trivs ljust och kan kan även stå i fullt solljus. Den kräver lite vatten och är mycket tålig och lättskött.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén, Frida Nilsson

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *