Gröna kalendern: Februari

februari
Snön ligger kvar på flera håll i landet, men det finns alltid något du kan göra för din trädgård, året om. Homespos checklista guidar dig till vad du kan göra i februari.
Checklista februari:
  • Skydda dina träd och buskar. I februari finns det flera faror för dina träd och buskar. Allt för tung snö kan göra att grenarna bryts av, så gör till en vana att ta en vända med en sopkvast efter varje snöfall och borsta rent grenarna. Även rådjur och gnagare utgör ett hot då de gärna äter på stammarna såhär års, så se till att investera i bra stamskydd.
  • Mata småfåglarna. De söta små fåglarna har svårt att hitta mat nu så köp gärna hem lite fågelmat att sprida ut i trädgården. Om du matar dem tillräckligt länge så stannar de kvar även i vår och sommar och hjälper dig att bekämpa ohyran – tjänster och gentjänster!
  • Ge dina krukväxter kärlek. Det är fortfarande för tidigt att börja jobba utomhus så passa på att ge dina inomhusväxter lite extra omvårdnad. Tvätta dina krukor, köp hem ny jord och plantera om dina gröna vänner.
Önskelista februari:

Ikea_satsumas

Odlingspiedestal i bambu, Ikea, från 299 kr.

19907a0918b59987180b0dbaf1a5c857

Vattenkanna, Artilleriet, 699 kr.

 

200016531_1

 

Elefantöra, Plantagen, 99 kr.

Text och foto: Emilie Cederquist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *