Månadens inredningsprofil: Anna Kubel

annakubel
Anna med dottern Hollie.
Mars inredningsprofil Anna Kubel satsade allt och startade Wiho Design tillsammans med en vän under mammaledigheten. För Homespo berättar hon om inspirationen bakom deras succéposters och avslöjar allt om sin fina inredningsstil. 

Hur och när väcktes ditt intresse för inredning?
– Intresset har alltid funnits där men när Johan och jag köpte två lägenheter på väldigt kort tid som vi totalrenoverade väcktes intresset extra mycket. Då fick jag verkligen gå loss och göra om precis allt som vi ville ha det!

Anna Kubel

Ålder: 27
Bor: På en gård i Norrtälje
Familj: Sambon Johan och dottern Hollie, snart 2
Gör: Jobbar dels på Länsförsäkringar sedan 6 år, driver Wiho Design och bloggar på heltid
Instagram: @annakubel
Blogg: annakubel.se
Det ska inte se ut som en inredningstidning, jag vill att det ska kännas att det bor folk här.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag är en trendnörd, faller ofta pladask för sådant som är trendigt men försöker hitta min egen stil. Jag gillar samtidigt det personliga, jag vill att det ska kännas att det bor folk här och inte ser ut som en inredningstidning.

Ni har nyligen flyttat till hus – skiljer sig din stil åt nu från när ni bodde i lägenhet?
– Jag var lite skeptisk till det här lantliga huset till en början, nu tycker jag vi börjar få till det riktigt fint här hemma. I lägenheten hade vi det mer avskalat och här i huset tycker jag vi fått det mer personligt. Kanske för att inget hus i hela världen ser ut som vårat vilket är charmen med dessa hundraåriga gamla hus.

Hur gick tankarna när ni skulle inreda det nya huset?
– Tankarna var många, vi gick från 65 kvm till 200 kvm och utöver bostadshuset har vi fem andra hus så oj vad jag letade inspiration. Min Pinterest gick varm vill jag lova! Jag tyckte det var viktigt att behålla det gamla i huset och den stilen samtidigt som jag ville ta in det lite mer trendiga och avskalade. Vi är långt från klara med alla rum så tankarna är fortfarande många, just nu ser jag mest fram emot att få göra om köket!

2-2

Vad inspireras du av när det kommer till inredning?
– Inredningstidningar, Pinterest, Instagram, bloggar, platser och naturen. Hittar jag något fint tar jag ett kort och lägger i någon av mina 100 inspirationsmappar. Jag samlar dagligen inspiration så det är svårt att sätta fingret på vart exakt det kommer ifrån.

Hur kommer du att inreda 2016?
– Jag är fortfarande såld på grått, men kommer plocka in mer träslag i inredningen. Även dovt blåa toner faller mig i smaken. Mycket textilier, gärna både två och tre överkast, kuddar och mattor. Jag vill 2016 få till vårt hus sådär personligt och härligt och kan knappt vänta till våren då jag ska inreda vårt orangeri!

Vad har du för något inredningsmåste i mars?
– Skrynkliga linnelakan och mysiga plädar!

Var shoppar du helst inredning?
R.o.o.m har allt och lite till. Annars älskar jag både Ellos och Ikea!

Du har ett väldigt fint instagramkonto och en blogg som vi älskar – vad delar du med dig av där?
– Allt och lite till kring min vardag, mest inredning och andra saker jag tycker är fint!

Berätta om Wiho Design!
Wiho Design är ett mammaledighetsprojekt som blev enormt mycket större än vad jag och min kollega Jasmina Bylund någonsin hade hoppats på. Vi säljer posters till barnrummet med lekfulla motiv i jordnära toner, som ska tilltala både vuxna och barn. Alla våra posters är miljömärkta och trycks på ett Svanenmärkt tryckeri vilket vi är oerhört stolta över!

Var hittar ni inspiration till era posterkollektioner?
– Vi går på känsla och vad vi gillar just där och då, vi leker med färger och inspireras av stilfulla hem och tänker “där vill vi att våran poster ska hänga”. Inspiration får vi från vardagen, Instagram, Pinterest, tidningar, livet och allt som hör där till!

2

Har du något drömscenario du skulle vilja se era posters i?
– Just nu jobbar vi för att slå även utanför Europa, i dagsläget har vi ett 50-tal återförsäljare runt om i Europa men har nyligen fått återförsäljare i Kina och Australien så förhoppningarna är att växa där ännu mer. En annan dröm vore att göra ett samarbete med någon stor kedja.

Har du något tips till andra som också vill börja satsa på något eget?
– Våga prova! Hitta en grym vän och kollega att luta dig mot och bolla idéer med, det är guld värt. Du måste våga satsa lite om du vill komma någon vart!

Annas bästa inredningstips:

  1. Utgå från en färg annars blir det lätt rörigt men sluta jaga färgkoder som du ser hos andra för det kommer aldrig se ut så hemma hos dig, hitta istället en färg som passar just ditt rum med det ljus som faller där.
  2. Våga vara lite galen, måla väggarna eller möblerna i någon färg, det går alltid att måla över om du ångrar dig!
  3. Tänk igenom rummet innan, vilka färger vill du ha där? Och vad vill du ha för känsla i rummet? Ge dig sen ut på inspirationsjakt och spara ner dina inspirationsbilder i mappar!

Av: Emilie Cederquist Foto: Anna Kubel

TILL WIHO DESIGN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *