3 enkla DIY-påskägg

DIY-påskägg

Påsken är snart här och det är dags att fylla hemmet med ägg. Vi på Homespo har gjort tre enkla DIY-påskägg som ser ut att kunna köpas i den trendigaste inredningsbutiken.

DIY-påskägg

DIY-påskägg

Marmortrenden har varit stor inom inredning ett tag nu och det bara fortsätter. Så självklart vill vi ha ägg i detta härliga mönstret till påsk.

Så här gör du marmorägg

1. Fyll en burk med ljummet vatten och droppa i nagellack.
2. Rör försiktigt runt med en pinne så att det bildas ett marmormönster.
3. Doppa ner ägget och rör runt så nagellacket fastnar på ägget. Använd handskar så slipper du göra om din manikyr till påskhelgen.
4. Låt ägget torka. Sätt tre knappnålar på en uppochnervänd äggkartong som du kan ställa ägget på.

DIY-påskägg

DIY-påskägg

Vem älskar inte glitter när det kommer till högtider och fest! De här glitteräggen är superenkla att göra och imponerar stort på dina gäster till påskmiddagen.

Så här gör du glitterägg

1. Ös ut löst glitter på en engångstallrik.
2. Smeta på rikligt med lim på 2/3 av ägget.
3. Rulla ägget i glittret och lägg det på en ren engångstallrik för att torka. Vill du ha mer glitter eller har missat en fläck – ingen fara! Bara kleta på mer lim och rulla i glittret igen.

DIY-påskägg

DIY-påskägg

De här enkla äggen är perfekta för dig som vill låta kreativiteten flöda lite extra. Med en penna och lite fantasi kan du skapa riktigt personliga ägg att dekorera ditt hem med i påsk.

Så här gör du mönstrade ägg

De här äggen är så enkla att göra att det knappt behövs en beskrivning. De är däremot de mest tidskrävande men passar då perfekt för den som vill ha sig en liten avkopplande pysselstund. Ta ett ägg, en vit tuschpenna och börja rita. Du behöver inte vara så noggrann och strecken behöver absolut inte vara raka. Det ska ju synas att det är hemmagjort och när du sedan lägger ihop alla ägg tillsammans blir resultatet så mycket bättre än du trott. Gillar du den svartvita looken bättre så kör på vita ägg med svart tusch istället.

Styling: Frida Nilsson och Rebecca Centrén Foto: Rebecca Centrén

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *