Månadens inredningsprofil: Sara Medina Lind

saramedinalind

Aprils inredningsprofil Sara Medina Lind fotar, inreder och skapar möbler – allt i samma fantastiska, minimalistiska och hållbara anda. Till Homespo delar hon med sig av sina bästa inrednings- och fototips!

Nyligen lanserades Melo, berätta!
– Idén om Melo startades för över två år sedan när jag var uppe i Dalarna och fiskade kräftor med goda vänner, vars svåger är finsnickare. Jag har alltid haft en dröm om att få skapa egna möbler, en idé som kommer från min farfar Carmelo och pappa Nazario som båda snickrat och varit väldigt kreativa under hela min uppväxt. Det var Axel (en utav grundarna i Melo) som insisterade på att alla fem skulle ses över en kopp kaffe och diskutera vad vi skulle kunna göra tillsammans. Två år senare lanserar Melo sina allra första produkter.

Sara Medina Lind

Ålder: 28
Bor: Vasastan, Stockholm
Gör: Frilansar som fotograf och Art Director och är även grundare, designer och Creative Director på Melo.
Instagram: @saramedinalind och @melostudio
Blogg: medinalind.com
Portfölj: saramedinalind.com
table_ash_1
Table Ash, 18 900 kr från Melo.

Vad är Melos filosofi? 
– Mottot bygger på att skapa minimalistiska möbler som är handtillverkade i Sverige. Vår vision, eller snarare ambition är att skapa tidlösa möbler som håller över tid, både design och kvalitetsmässigt. Därför ruckar vi inte på något i vår tillverkning. Vi handtillverkar produkterna uppe i Mockfjärd, en liten by i Dalarna och använder oss av massiv ask i den första kollektionen. Vi kallar vårt arbete Handcrafted Minimalism.

stool_ash_1
Stool Ash, 2 900 kr från Melo.

Var hittar ni inspiration till era kollektioner?
– Jag hämtar mycket utav min inspiration från mitt frilansarbete som interiörfotograf där jag får besöka många vackra locations och arbeta med kreativa människor. Jag hämtar även inspiration från magasin, modebranschen och resor.

Har du något drömscenario du skulle vilja se era möbler i?
– Min dröm är att skapa ett showroom till Melo där vi kan inreda hela lokalen med våra produkter.

mirror_ash_1
Mirror Ash, 4 900 kr från Melo.

Har du något tips till andra som också vill börja satsa på något eget?
– Om du har en dröm om att arbeta med det du älskar, våga tro på dig själv och satsa. Se till att ha en plan och sätt upp tydliga mål som du kan arbeta mot. Var beredd på att det kan vara tidskrävande i perioder, för det kommer det att vara. Och ha tålamod. Oavsett hur det slutar går du aldrig tomhänt ut ifrån det.

saramedinalind_2

Hur och när väcktes ditt intresse för inredning?
– Jag har länge varit både inrednings- och modeintresserad. Det började i tidig ålder. När jag var liten drömde jag alltid om att arbeta med något kreativt, att skapa. Mitt intresse för inredning blev allt starkare och har växt sedan jag började arbeta som interiörfotograf år 2008.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag skulle beskriva min stil som minimalistisk med en känsla av ödmjukhet och lugn.

Vad inspireras du av när det kommer till inredning?
– Jag inspireras ofta av rena ytor och raka linjer och naturligt ljus. Allt det röriga går bort.

saramedinalind_3

Hur kommer du att inreda 2016?
– Jag kommer att satsa mycket på hållbart. Det genuina och det klassiska som jag kan ha länge.

Vad har du för något inredningsmåste i vår?
– För mig handlar våren alltid om att införskaffa/byta ut textilier till ljusare och mjukare toner. Nu har jag väldigt ljust hemma året runt men pudriga beige och vita toner är något som jag kommer att omge mig med i vår. Och såklart massvis med härliga växter och kvistar. I vår hoppas jag även kunna investera i ett eller flera vackra fotografier som jag kan sätta upp på väggen.

saramedinalind_1

Du har ett väldigt fint instagramkonto och blogg som vi älskar – vad delar du med dig av där?
– Tack snälla! Jag delar med mig av min vardag, jag tar bilder när jag får en känsla som jag vill fånga. Det kan vara hemma, på jobbet eller på en resa. Jag försöker dela med mig av det som inspirerar mig och gör mig glad.

Dina foton är fantastiska – vilket är ditt bästa fototips?
– Mitt bästa tips är att investera i en bra systemkamera och att lära sig fota manuellt. Sedan är det ett plus om du har några få baskunskaper i Photoshop för att ge bilderna ett lyft!

Saras tre bästa inredningstips:

  1. Gör dig av med det du inte använder för att skapa lugn och rymd.
  2. Tänk långsiktigt när du ska köpa något nytt till hemmet och välj inredning med omsorg.
  3. Hitta din stil och utgå från den, följ inte trender slaviskt.

Av: Emilie Cederquist Foto: Sara Medina Lind

TILL SARAS PORTFÖLJ

TILL MELO STUDIO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *