Grey deco-teamets bästa homestylingtips till dig som ska sälja din bostad

homestylingtips

Att sälja sin bostad är inte helt enkelt. Vi fick oss en pratstund med två av Göteborgs främsta inredningsstylister Hanna Ahlin och Elin Rydblom – teamet bakom homestylingföretaget Grey deco. Till Homespo avslöjar de deras bästa homestylingtips till dig som går i försäljningstankar – och hur de inreder hemma hos sig själva!  

Grey deco grundades i augusti 2015 – berätta lite om er resa hittills!
Elin: De första veckorna bokade vi in massor av möten och köpte in möbler. Lagret hade vi i vardagsrummet i vår lägenhet. När jobben började trilla in insåg vi ganska snart att vi var tvungna att skaffa ett lager. Vi gjorde vårt första stylingjobb för 55 Kvadrat och sedan nappade Stadshem.

Sedan starten har det rullat på och gått förvånansvärt bra. För drygt två månader sedan anställde vi Hanna som också har tidigare erfarenhet från branschen. Jag saknade någon att bolla med och drivs av att ständigt lära mig mer. Vi har olika stilar men kompletterar varandra otroligt bra.

Hanna Ahlin och Elin Rydblom.
Hanna Ahlin och Elin Rydblom.

Ni har ett annorlunda koncept inom homestyling – berätta om det.
Elin: Vi strävar alltid efter att leverera kvalitet och att framhäva bostadens potential. Vi har samarbeten med en mängd olika leverantörer och satsar på att alltid arbeta med produkter av hög kvalitet. I och med att vi anställde Hanna startade vi vårt nya koncept med vår Pop Up–Store som hon ansvarar över.

Hur går en tillväga om en vill köpa någon av era snygga inredningsdetaljer?
Hanna: Tanken är att all inredning i bostaden vi har stylat är till salu när bostaden är såld. All försäljning sker på nätet och hämtning sker på vårt lager. Butiken är lösenordsskyddad och är endast öppen vid utvalda tillfällen. Nu senast hade vi lagerrensning och öppnade butiken för utförsäljning. Eftersom alla produkter är använda vill vi ge kunden chansen att se produkten. Nästa bostad där allt är till salu kommer i maj och vi hojtar till i förväg!

homestylingtips_4

Hur ser en vanlig dag ut för er på jobbet?
– Ingen dag är den andra lik. Vi startar dagen på lagret, där vi planerar kommande styling. Vi packar och åker iväg till adressen. Väl på plats ska alla möbler upp i bostaden, ibland är det fem trappor utan hiss och ibland är det på första våningen. Ofta handlar det mycket om logistik och problemlösning.

Ola är en stor resurs. Han är anställd hos oss och hjälper till med belysning, målning och montering av alla slag. Allt för att resultatet ska bli så proffsigt som möjligt. Däremellan klämmer vi in ett par möten och ett par koppar kaffe med leverantörer och samarbetspartners.

homestylingtips_2

Varför tror ni att just Göteborg har blivit lite av Sveriges centrum för homestyling?
– Vi tror att Göteborg från början var en uppstickare i mäklarbranschen och kanske är det faktiskt så att Göteborg ligger lite i framkant den här gången, ha ha. På så sätt har många inredare och stylister valt att satsa just i den här staden, där många är riktigt, riktigt duktiga.

homestylingtips_1

Elin, du har ju tidigare jobbat för ett av de stora Homestylingbolagen – något tips till den som vill våga satsa på något eget?
– Följ din dröm! Har du ett brinnande intresse och känner att du aldrig kan få nog, så är du oftast väldigt bra på det du gör. Det ÄR väldigt mycket mer jobb än en tror och ett tips är att testa på branschen som anställd eller genom en längre praktik innan. Många har en tanke om det här yrket som inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Sätt ett mål och följ det. Stå för det du gör!

homestylingtips_3

Var hittar ni inredningsinspiration?
Elin: Jag hittar mycket inspiration i bostaden. Alla hem vi besöker har olika förutsättningar och jag kan spinna vidare på hemmets potential. Jag finner även inspiration i sociala medier, på loppis, auktioner, blomsterbutiker och på stan. Inspiration kan en få på så många olika ställen.

Hanna: Jag print screenar bilder på Instagram varje dag. Det finns så många grymma konton med begåvade personer bakom, vilket jag inspireras otroligt mycket av. Men jag finner även inspiration från alla möjliga märkliga ställen och situationer. Auktioner, arkitektur, natur, resor, mataffären, böcker…

homestylingtips_5

Hur inreder ni hemma hos er själva?
Elin: Jag är lite utav en materialnörd. Jag inreder hållbart med väl valda naturmaterial. Jag tycker extra mycket om grått och blått, och inreder med mycket textilier. Det är mycket vintage, rustikt och harmoniskt. När du har det här yrket, känns det skönt att komma hem till ett hem som känns lugnt.

Hanna: Jag är nog ganska maskulin i min smak, jag har mycket svarta möbler och mörka väggar med mycket konst på. Färgskalan går i svart, grått och vitt blandat med krom och trä. Jag använder ogärna den gamla klyschan ” blanda gammalt och nytt” men tyvärr stämmer det nog ganska bra in på min stil och mitt eget hem.

homestyling_6

Vilka trender hakar ni på 2016?
– Mörka väggar, keramik och udda konstverk, skulpturer, unik konst på väggarna, hållbarhet, personlighet, designklassiker en aldrig tröttnar på, glas och sammet. Vi tror att vi sakta men säkert går från det Skandinaviska och tar ett kliv ut i Europa.

Grey decos bästa tips till dig som ska sälja din bostad

  • Fräscha upp bostaden med hjälp av små och enkla renoveringsinsatser. Lacka om skåpsluckor, byt handtag, spackla igen hål, måla osv.
  • Bra belysning är A och O. Använd flera olika belysningspunkter och har du spotlights, så rikta ljuset mot det du vill förhöja i rummet.
  • Anlita en stylist. Det är ändå en av de största affärerna du gör i livet och det är bevisat att homestyling syns på försäljningsresultatet.

 

Hemsida: Greydeco.se
Pop Up-Store: Greydeco.se/pop-up-store/
Instagram: @greydeco.se, @hannasinspo
Blogg: Hannasinspo.com

TILL GREY DECO

Av: Emilie Cederquist Foto: Jonas Berg för Stadshem och Alice Jonsson

2 Kommentarer

  • Vilken fin intervju! Jätte härligt o bra o få en inblick i hur en stylists dag kan se ut när man går i liknande tankar – tack för denna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *