Bröllopsguide – Intervju med blivande bruden Marit Orrebo

bröllopsguide_6I del 2 av Homespos bröllopsguide får vi veta allt om vår bloggare Marit Orrebos stundande sommarbröllop och hennes bästa tips till dig som planerar bröllop! 

Hur långt i förväg började ni planera ert bröllop?
– Pär friade ju sommaren 2014 så vi har fnulat ett år extra på hur vi vill ha vårt bröllop. Jag hade tänkt mig ett litet och intimt bröllop eftersom jag redan har gift mig en gång. Men Pär ville verkligen inte det, han ville ha ett stort bröllop där alla var med. Så varför ska jag ta det ifrån honom kände jag. Det var nog bra att vi tog lite extra tid till att fundera och verkligen landa i hur vi verkligen ville ha det. För hade vi gift oss litet och snabbt så hade jag nog ångrat mig. Det här kommer bli helt underbart! 

bröllopsguide_1

Var befinner ni er i planeringen just nu?
– Ja, alltså mina bästa vänner fick mig att inse att jag måste börja komma igång lite mer än jag gjort. Jag är ju lite ”äh, det löser sig” Sedan får jag panik på slutet, ha ha. Jag har hittat klänning, festlokal, frisör, make up-artist, fotograf och livemusik. Just nu letar jag efter en grym DJ, men jag tror att jag har hittat honom.

Planerar du och Pär allt tillsammans eller har ni delat upp uppgifterna mellan er?
– Nej, vi gör nästan allt tillsammans. Jag har lagt över mat- och menygrejen lite mer på honom men jag märker att jag är ju där och petar ändå, ha ha. Han släpper allt vad dekoration heter till mig. Det är ju lite min grej liksom.

bröllopsguide_5
Det blev inte den här klänningen som fick följa med hem, men vi längtar efter att få se “the one”.

Vi har ju sett på bloggen att du har varit och provat brudklänningar, var det svårt att välja ut ”the one”?
– Nej, det var ju inte det. Jag åkte dit med en stor klump i magen ”tänk om jag inte känner mig fin i någon”. Men det blev faktiskt den allra första klänningen jag provade. Den bara gled på kroppen och satt som en smäck, och känslan var magisk på något sätt. Jag kände mig så himla vacker. Vi kommer göra en del förändringar (läs mycket) på den. Lite mer rygg och hud, ha ha. Mina brudtärnor fick tårar i ögonen direkt när de såg mig i den, och det känns ju som ett bra tecken.

bröllopsguide_2

DETTA SER BRUDPARET MEST FRAM EMOT

Marit: Åh vad svårt, jag tycker såklart att allt ska bli helt magiskt. Jag ska äntligen få bli Pärs fru, min största kärlek i livet, min själsfrände. Han som tog mig med storm. Men ska jag välja en sak så blir det nog att få se honom stå längst fram i kyrkan och vänta på mig när jag kliver in. Att få ögonkontakt med honom och känna den där härliga varma, trygga känslan i kroppen.

Pär: Att få stå längst fram i kyrkan framför våra vänner och familjer, se på Marit och säga Ja.

Har ni något tema? 
– Jag tänker lite boho, enkelt men med en touch av stil och klass. Det känns väldigt mycket oss. Jag är mer boho och Pär är mer dressad – boholyx, ha ha.

Jag är verkligen inte bridezilla-bruden. Allt måste inte vara perfekt, det blir som det blir!

Vad är roligast med bröllopsplaneringen?
– Hm, nu känns det skönt att det mesta av de stora sakerna är bokade och bestämda. Annars är det ju fantastiskt kul att planera den här dagen. Men jag är verkligen inte bridezilla-bruden. Allt måste inte vara perfekt, det blir som det blir. Får jag bara bra mat, gott vin och grym musik så kommer våra vänner och familj att göra den här dagen till världens bästa. Det är inte dekorationerna eller de perfekta servetterna som gör det, om du förstår vad jag menar.

Och vad är jobbigast?
– Jag tror det kommer vara på slutet, när jag kommer på att ”just, jäklar vi skulle ju gjort det DÄR också”, att vi glömt bordplaceringen eller något sådant, ha ha. Men jag hoppas inte att det blir så.

bröllopsguide_3
Pär friade till Marit på Cypern.

Vill du berätta lite hur ert bröllop kommer att se ut?  
– Vi gifter oss i en otroligt vacker vit åttakantig kyrka med ett litet torn på taket. Bröllopet är relativt lagomt ändå, cirka 80 personer. Vi vill verkligen ha med våra familjer och alla våra fantastiska vänner. Och känslan jag vill ha är enkelt men med stil, om du förstår vad jag menar. Middagen kommer äga rum i en stor lada i Dalarna, och sedan har vi hyrt ett helt vandrarhem som ligger alldeles intill. Stället är fantastiskt och det ligger även en handelsträdgård där med gamla växthus och Dalälven rinner intill.Vi älskar att festa och dansa och planerar att göra det med våra vänner ända inpå småtimmarna, och då måste det ju vara perfekt att bo i samma hus som partyt äger rum tänkte vi.

vassbo
Här i Magasinet ska Marit och Pär ha sin bröllopsmiddag.

Hur tänkte ni när ni valde lokal för festen?
– Vi funderade länge vart vi skulle gifta oss. Gävle, Dalarna, Cypern. Men det är inte mycket som slår Dalarna på sommaren. Vackert är bara förnamnet. Stället heter Vassbo och ligger mellan Borlänge och Falun. Och eftersom hälften av alla gäster kommer från Gävle ville vi försöka hitta ett ställe med boende i närheten. Och detta var perfekt. Charmigt, vackert och inte alls långt från stan. Middagen äger rum i en stor lada, Magasinet heter det. Och festen efteråt sker i vandrarhemmets nedervåning. Det är ett stort vandrarhem med plats för 55 sovgäster.

Och hur tänkte ni när valde plats för vigsel?
– Pär ville gifta sig i kyrkan men jag trodde själv inte jag ville det. Förra gången gifte jag mig borgligt utomhus. Men när Pär sa det kändes det så självklart. Sedan har jag alltid älskat den där kyrkan. Det är så otroligt vacker, liten och fin.

Marits bästa bröllopstips

  • Gör det tillsammans. Det är så roligt att bolla idéer med varandra. Jag vet att inte alla män tycker om att planera bröllop, men det är faktiskt skitkul. Vi ska ju få bjuda alla vi älskar på en riktigt jäkla brakmiddag och fest och det bästa av allt är att festen är för att fira min och Pärs kärlek.
  • Gör moodboards för att se vad det är för sorts tema du gillar. Det kanske inte är så självklart för alla, som för t.ex mig, att försöka ha en röd tråd.
  • Sätt er egen prägel på ert bröllop. Det är ingen annans, strunta i vad folk tycker och tänker, gör vad DU/NI vill. Sedan tycker jag inte att allt behöver vara planerat in i minsta detalj, då blir en oftast besviken. Se till att fixa det som är viktigt för er. För oss är det en charmig lokal, bra mat, grym musik till både fest och middag och våra gäster.

Av: Emilie Cederquist Foto: Marit Orrebo, Ing-Marie A. Litsgård

LÄS DEL 1 I VÅR BRÖLLOPSGUIDE

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *