Homespo-bloggarnas bästa inredningstips

inredningstips_rebecca

Planerar du att göra om hemma? Eller kanske har du precis flyttat in i ett nytt hem och behöver lite idéer till hur du ska inreda det? Här har vi samlat Homespo-bloggarnas bästa inredningstips till dig! 

Rebecca Centrén

 1. Möblera om istället för att köpa nytt. Om du är sugen på förändring hemma kan det i många fall räcka med att bara flytta runt lite saker hemma. Bättre för både plånbok och miljö!
 2. Om du känner att du vill ha en lite mer ombonad känsla i ditt hem så inred med växter. Våga även köra på lite större träd som gärna kan få stå på golvet eller någon piedestal.
 3. Våga mer! Inredning ska vara roligt och ibland ska du inte tänka för mycket utan bara köra på. För mycket säkra kort kan lätt bli tråkigt och opersonligt. Älskar du rosa? Kör på en hel soffa i rosa istället för bara en kudde i den grå soffan. Fastnat för en blommig tapet? Skippa fondväggen och kör hela rummet. Fått kaktusfeber? Ställ inte en ensam utan fyll ett helt fönster eller ett bord.
 4. Tänk udda tal. Ska du göra ett stilleben eller placera ljusstakar på bordet så är det snyggast att göra det i udda tal – tre eller fem istället för fyra eller sex saker.

inredningstips_marit

Marit Orrebo

 1. Får du inte till ett rum så börja om. Lyft ut alla möbler och börja om från noll, då kan du se på rummet med helt andra ögon. Så jobbar jag mycket på jobbet.
 2. Om du är osäker på vad du vill ha – gör en moodboard med bilder som du river ut från tidningar och skriver ut från nätet. Då kan du lättare se en röd tråd än om allt bara finns i ditt huvud.
 3. Lägg till personliga detaljer i inredningen. En gammal möbel, tavla eller mormors gamla lampa. Det blir så mycket roligare om du har de där sakerna som funnits med länge och som betyder mycket för dig.
 4. Köp ramar på loppis. Bättre kvalité, snyggare och det blir mer liv i det du ska ha inuti ramen.
 5. Jag och Pär samlar på champagnekorkar från speciella tillfällen i en glasburk som alltid står framme. Personligt och snyggt!

inredningstips_emilie

Emilie Cederquist

 1. Tänk igenom dina inköp noga innan du slår till. Är detta något som du verkligen vill ha och hur länge kommer du vilja ha det? Om det är möjligt, spara lite längre och satsa på saker av bra kvalitet eller köp saker på loppis. 2016 har vi inte råd med varken felköp eller slit-och-släng.
 2. Snegla gärna på trender och inspireras av andras stilar men kopiera inte rakt av. Plocka lite godbitar här och där istället och sätt ihop det till din egen personliga mix som passar just dig och ditt hem.
 3. Våga färg på väggarna! Vissa rum passar bäst i vitt men mörkare färger eller mönstrade tapeter kan faktiskt göra ett rum mer ombonat. Ett annat bra sätt att göra ett rum mer personligt är att inreda med dina egna foton på väggarna – mitt nästa projekt här hemma kommer att bli att framkalla både gamla och nya foton som jag ska blanda med målade tavlor och modernare posters.

inredningstips_frida

Frida Nilsson

  1.  Omge dig av vackra, personliga saker som du tycker om.
  2. Försök skapa något spännande och oväntat i din inredning. Tänk motsatser; stort och litet, blankt och matt, mjukt och hårt och gör vackra stilleben.
  3. Försök att inte möblera längs med väggarna, flytta ut möblerna i rummet och skapa mindre ”rum” i rummet. Då är det också viktigt med mattor för att skapa den rätta rumskänslan.
  4. Rensa, sortera och skapa fin ordning och reda med bra förvaring.
  5. Följ årstiderna och förstärk känslan med din inredning och små detaljer. Ett tips är att plocka in naturen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *