Prag

IMG_3086Vilken fantastiskt vacker stad Prag är 

IMG_3026 IMG_3047 IMG_3071

Spegeln framför sängen var det bästa med rummet, hahaha ?

IMG_3126 IMG_3154

Vi njöt av ”plickeplock” och fantastiskt vin på vi baren Sabores, Tapas & Vinos  

image image

Pär tog med mig på foto utställning i ett hus som hette Kafka. Även om han själv aaaaaldrig skulle välja att gå på nåt sånt. Det är kärlek det….. 

image

IMG_3218

Längst ner till vänster åt vi vår sista middag. Restaurangen heter Kampa park. En magisk restaurang med gourmet mat. Vi satt längst ner vid terassen intill vattnet. 

Vi har haft en fantastisk långhelg (pipphelg som jag kallar det) i Prag. Jag har aldrig varit där förut, men det hade Pär. Så han hade lite koll, det har han iof jämt, Hahaha.

Vi har bara njutit av varandra, god mat och fantastiska viner och champagne. Det är ju liksom lite våran grej det.

Hotellet vi bodde på hette Maximilian. Dom är kända för sina fantastiska frukostar, och vi håller verkligen med. Bland annat serverades frukosten ända till 12:30 på dagarna, vilket passar oss perfekt. Sen kunde du beställa i princip vad du ville från köket vad gäller ägg, pankakor, crepes mm.

Det mest roliga med hotellet var att man kunde beställa upp en guldfisk till rummet om du saknade ditt egna husdjur hemma, haha. Självklart gjorde vi det. Efter nån timme kom ett akvarium och en guldfisk till upp.

Restaurangerna vi varmt rekomenderar är:

Sasazu, den här restaurangen får man bara inte missa, boka bord långt i förväg eftersom det ofta är proppfullt. Vi hade blivit tipsade av jätte många att gå dit. Ta avsmskningsmenyn så du får smaka av mycket. Den middagen kan vara bland det godaste jag nånsin ätit faktiskt. Och lokalen är ascool.

La casa Argentina, en köttresraurang med magiskt kött. Kyparna kan sin grej vad gäller vin. Topp betyg.

Kampa park, här beställde vi också en avsmakningsmeny med tillhörande vin till varje rätt. Både jag och Pär va fulla när vi hick därifrån, Hahaha. Superspännande mat, bl a en bläckfiskrätt med popcorn. Men så har dom har även stjärnor i guide Michelin.

Staden är ju så vacker och härlig bara att strosa runt i. Så vi gjorde mest det, älskade, åt fantastisk mat, och blev mer kära i varann……

/Marit

Källa: Marit Orrebo
Prag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *