Bröllopsguide – Bröllopsfotografens bästa tips

7_w_sv
I Del 3 av Homespos bröllopsguide delar vår egen bröllopsfotograf Rebecca Centrén med sig av sina bästa tips! 

Vad ska jag tänka på när jag väljer en bröllopsfotograf?
– Välj utifrån vilket bildspråk och känsla på bilderna fotografen har. Gillar du bilderna fotografen har tagit tidigare känner du dig trygg med hur resultatet blir. Har du flera att välja mellan, ta kontakt och se vem du klickar med. Personkemi är viktigt och du ska trivas med din fotograf.

1_w

54_w_sv

15_w

Vilken typ av bilder får jag inte missa att ta på mitt bröllop?
– Bilder i stunden och rörelse i all ära men jag tycker att ni måste ha med enkla och fina porträtt. Då givetvis både på helkropp och och lite tajtare. Få dagar känner du dig så vacker som på din bröllopsdag och det vill man föreviga. 20 år efter bröllopet är det de bilderna ni kommer att kolla på för att se hur vacker man var. Sedan vill man givetvis ha med de där guldkornen när kärleken och lyckan riktigt lyser igenom bilden också.

55_w

25_w_sv

52_w

11_w

Hur mycket behöver vi som brudpar förbereda oss inför sin bröllopsfotografering? Location, poser, utsnitt, känsla i bilderna?
– Jag tycker inte att ni som brudpar behöver förbereda något av det. Det är fotografens jobb. Location kan vara en sådan sak som brudparet kanske vill bestämma och välja. Någon plats som har koppling till dagen eller till er själva till exempel. Men även där gäller det att fotografen rekar platsen innan och säger vad som funkar eller inte. Under fotografering ska brudparet bara slappna av, ha jäkligt roligt och lita på fotografen fullt ut.

37_w_sv

hanna_w

77_w_sv

Ge oss dina tre bästa tips inför en bröllopsfotograferingen!

  1. Ta med brudföljet. Känns det jobbigt att bli fotad med folk som tittar på? Så kommer det inte kännas när ni väl är där – ditt brudfölje är förhoppningsvis dina närmsta vänner och vilka lättar inte upp stämningen om dem? Med en bra fotograf blir fotografering en stund med mycket skämt och skratt.
  2. Slappna av. Ja, det är svårt och även fotografens jobb att få er avslappnade men ni kan ändå gå in med inställningen att vara så avslappnade som det bara går. Du behöver inte vara en toppmodel och posera järnet för att få fina bilder.
  3. Ha gott om tid! Det tar tid att fota och stress gör en inte avslappnad. Har ni möjlighet så lägg fotograferingen innan vigsel och fest börjar.

60_sv

94

143_sv

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *