Titta in hemma hos Chippen och Oksana i Dubai

oksana

På en konstgjord lyxö i Dubai bor Christian “Chippen” Wilhelmsson, hans fru Oksana och deras tre barn. Homespo besökte familjen och fick en exklusiv titt i deras paradis omringat av palmer, mjuk sandstrand och turkosblått hav. 

Familjen Wilhelmsson

Vilka bor här? F.d. fotbollsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson med frun Oksana, dottern Naomi och sönerna Leon-Prince och Lennox.
Huset: Ligger på The Palm Jumeirah, Dubai.
Blogg: Oksana.se
Instagram: @oksanawilhelmsson
oksana_6
Det pampiga matsalsbordet har plats för 10 personer. Alla möbler är inköpta på favoritbutiken Marina Home Interiors i Dubai. Tavelramar från IKEA.
oksana_12
Bord i plexiglas från Marina Home Interiors och coffee table-böcker från bland annat Chanel.

oksana_14

Vad är det bästa med huset?
– Att det är stort och rymligt så att vi får plats med våra vänner och familjer när de kommer på besök. Det var något som var viktigt för oss när vi renoverade huset eftersom vi bor så långt bort, säger Oksana om det 500 kvadratmeter stora huset.

Ni kunde inte ta med så mycket möbler från Sverige när ni flyttade hit, hur var det att inreda ett helt hus?
– Vi började verkligen från noll. Här i Dubai finns allt och lite till så det var jätteroligt men nästan lite jobbigt att välja ut vad vi ville ha. Jag skulle vilja byta inredningsstil ofta men nu reser vi mycket så vi behåller grundstilen och ändrar bara på små saker.

wilhelmsson_5

Är Christian intresserad av inredning?
– Han vet hur han vill ha det men han är mer praktiskt än mig. Jag vill inte ha någonting framme medan han vill ha öppna hyllor överallt. Vi följer aldrig inredningstrender rakt av. Ibland köper vi något som är inne just nu men då blandar vi alltid upp det med sådant vi gillar. Det var först när vi flyttade till vårt första hus som jag fick upp ögonen för inredning men nu är det ett av mina stora intressen.

Vilken inredningstrend vill du haka på 2016?
– Jag gillar palmer och skulle helst vilja ha stora palmer i vardagsrummet. Fina kuddar och plädar är alltid fint och turkost är nog en färg vi kommer se mer av framöver. Sedan älskar jag koraller och fina coffee table-böcker.

wilhelmsson_4

wilhelmsson_3

Mode är ett starkt tema som går igenom i hela huset. Gästrummen är bland annat inspirerade av Chanel och Hermès – berätta!
– Det är kul att ha temarum tycker jag. Jag hämtar inspiration från filmer, tidningar och butiker jag besöker och jag blev väldigt inspirerad av filmen om Coco Chanel. Sedan älskar jag det svartvita stuket. I Chanel-rummet har parfymer och böcker allt som är Chanel fått ta plats så att gästerna kan känna av stilen och bli inspirerade.

Vad har ni för projekt på gång i huset nu?
 – Jag ska fixa så det blir bra med barnrummen och att alla tre får varsitt rum. Så nu kanske något av våra tema rum ryker, tyvärr.

wilhelmsson_6

oksana_5

Oksanas bästa inredningstips

1. Haka inte på för många trender. Gör precis som du känner med din stil och inredning hemma och gå inte bara efter vad som är inne just nu.

2. Vi satsar på stora, maffiga möbler istället för många små saker. Ju renare stilen är desto mer trivsamt blir det och det är lättare att byta ut saker när du tröttnar.

3. Ha alltid mycket blommor hemma! Det är det enklaste sättet att få ett hem att kännas mer levande. Blommor är viktigt för att skapa en hemtrevlig känsla, vi har blommor och växter i alla rum.

oksana_11
”När du kliver in i vår hall välkomnas du av den här silvriga fåtöljen i viktoriansk stil som är min favoritmöbel här hemma. Jag har en likadan fåtölj fast i guld i sommarhuset i Hällevik”.

oksana_8

oksana_2
Sängbord och lampor från Zara Home, pläd och askar från Hermès och skor från Louis Vuitton.

oksana_10

Jag älskar Hermès så i det här sovrummet har jag samlat saker och inspiration från det franska modehuset. Jag vill att mina gäster ska känna av stilen ordentligt och bli inspirerade när de bor här.

oksana_9
Den klassiska Hermès-orangea färgen är fin att bryta av med på inredningsdetaljer. Stolen i svart och orange matchar tavlan och väskan, som båda är från Hermès, på ett härligt sätt. Skor från Christian Louboutin.

wilhelmsson_2

wilhelmsson

Oksana tipsar – Res till Dubai med barn

Flyg: Vi brukar flyga direktflyg men även om man inte gör det så går det fort att ta sig hit. Mycket snabbare än till Thailand och det är alltid solgaranti här med. Se till att bunkra upp med mycket snacks och leksaker inför flygresan; målarböcker, frukt, godis, iPad – allt är tillåtet under en flygtur med barn!

Boende: Det finns många fina resorts här som är bra för barnfamiljer. Vår favorit Atlantis The Palm är lite dyrare men om man är ute i god tid så kan man hitta bra priser. Atlantis har massor av restauranger, butiker och eget akvarium och vattenland. Det är perfekt för barnfamiljer när allt är samlat på ett och samma ställe.

Mat och aktiviteter: Vi gillar att åka till Dubai Zoo. Annars är de stora köpcentrumen Dubai Mall och Mall of The Emirates ett måste! Här finns det nöjesparker med karuseller, klätterställningar, skidbackar och isbanor inomhus. På vissa ställen finns det barnpassning med. Här ligger även många bra familjerestauranger – vår favorit är The Cheesecake Factory som har ett stort matutbud och fantastiskt goda cheesecakes.

oksana_3
Bakom en lönndörr i en bokhylla gömmer sig familjens privata biosalong. ”Det är Christians favoritrum i huset. Vi brukar poppa popcorn och ha biokväll med Naomi, det gillar hon”.

oksana_7

5 snabba med Oksana

Detta tar vi alltid med oss från Sverige.
– Svensk mat! Vi packar alltid med köttbullar och korv till barnen.

Gör vi helst en ledig dag med barnen.
– Det allra bästa är faktiskt att bara vara här hemma och bada i poolen och leka på stranden.

Det första vi gör när vi kommer hem till Dubai efter en längre resa.
– Jag börjar städa och Christian och barnen älskar att bada så de hoppar i poolen!

Bjuder vi helst på när vi har vänner över på middag.
– Grillat som vi grillar tillsammans på uteplatsen eller så beställer vi hem sushi.

Favoritfilm
– The Notebook! Den tittar vi gärna på i vår privata biosalong här hemma.

oksana_15

oksana_13
Här sitter dottern Naomi och plaskar med fötterna vid familjens privata pool.

Du har precis börjat blogga igen på Oksana.se, hur känns det?
– Det känns spännande! Jag kommer dela med mig lite av allt möjligt – livet i Dubai, mina outfits, äventyr, resor och familjelivet.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

TILL OKSANAS BLOGG

SE OKSANAS GARDEROB HÄR

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *