Gröna kalendern: Juni

sommarkväll_3

Äntligen är sommaren här på riktigt! Nu betyder trädgården mycket jobb men det är också under de kommande månaderna som den ger oss som mest njutning. Homespos checklista guidar dig till junis trädgårdssysslor.

Checklista Juni:

  • Anlägg kryddträdgård. Tänk att stå där vid grillen för att laga ihop kvällens middag och bara kunna gå några meter för att plocka lite egna kryddor att förgylla den med. Lite färsk dragon till bearnaisesåsen eller lite mynta till drinken, kanske? Det behövs ingen stor trädgård för att kunna njuta av en egen kryddträdgård. Köp hem ett gäng färdiga kryddplantor och placera dem på en varm och skyddad plats där det är gott om sol.
  • Rensa. Nu gäller det att hålla efter både ogräs och skadedjur. Plocka sniglar, rensa ogräs och täck med fiberduk där det behövs. Andra saker som är bra att göra löpande framöver är vattna, gössla, kupa potatis och tjuva tomater.
  • Skörda! I juni finns det faktiskt flera saker som är redo att skördas och börja njuta av. Från och med nu fram till midsommar är det dags att skörda sparris. Lagom till midsommar kan du som har satt tidig potatis njuta av de första färska knölarna. Även sallad, ruccola, dill och gräslök är redo för skörd och rabarberna är ju ljuvliga just nu!

sommarkväll

Text och foto: Emilie Cederquist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *