Månadens Inredningsprofil: Emma Fischer/Emma Hos

Emma_fischer
Junis inredningsprofil Emma Fischer – a.k.a Emma Hos, är en av Göteborgs främsta inredningsstylister och inspirerar nära 60 000 personer på Instagram med sina personliga lägenhetsstylingar. För Homespo berättar hon om det egna hemmet och delar med sig av riktigt bra tips. 

Var hittar du inspiration till dina lägenhetsstylingar?
– Lägenhetens grundförutsättningar är alltid utgångspunkten. Dels vad gäller tidsepok men även vad kunden har för möbler och detaljer som går att bygga vidare på. Jag gillar att ta tillvara på det som finns och försöka göra det bästa av det. Det är dock alltid en hel del att plocka bort och att lägga till för att hitta den röda tråden för just det projektet. Rent inspirationsmässigt så matas en som inredningsintresserad av saker hela tiden via bloggar, Instagram, Pinterest etc. Så även jag!

EMMA FISCHER

Gör: Inredningsstylist med egna företaget Emma Hos
Familj: Sambo och två barn
Bor: I en 40-talsvilla
Instagram: @styledbyemmahos

Du har ett väldigt fint Instagramkonto som vi älskar – med närmare 60 tusen följare – hur känns det att så många vill följa det du gör?
– Det är såklart väldigt roligt! och helt overkligt samtidigt! Alla fina kommentarer och likes ger mig helt klart en boost. Säkerligen en stor anledning till att jag har fortsatt trots kämpiga perioder.

Eklandagatan-45a

Hur går det till när du stylar en lägenhet?
– Vid första mötet på plats får jag alltid någon tanke eller idé utifrån grunden. Vad är det för golv, färg på väggarna, stil på möblerna… För det allra mesta vid en halvstyling så handlar det om att hitta den röda tråden och sålla bort en hel del och sedan lägga till ett lager för att få ett slutresultat som känns sammanhållet. Är det en tom lägenhet kan jag självklart jobba lite friare men även här tittar jag på grunden. Golvet, typ av kök etc. innan jag bestämmer mig för hur jag ska lägga upp inredningen.

Bellmansgatan-11B

Hemma är det mest kaos, ha ha! Jag lägger så mycket tid på att hjälpa andra att orken inte riktigt räcker till på hemmaplan.

Vad har du för relation till trender?
– Självklart försöker jag att hålla mig så uppdaterad som möjligt, läser inredningstidningar, bloggar osv. Men viktigast är att lita på min egen känsla och inte styras för mycket av vad som är ”rätt just nu”.

Karl-Gustavsgatan-11B

Vi är ju väldigt nyfikna på ditt eget hem, berätta lite om din inredningsstil!
– Ha ha, hemma är det mest kaos! Jag lägger så mycket tid på att hjälpa andra att orken inte riktigt räcker till på hemmaplan. Tanken är dock att göra ett ryck under sommaren. Jag bor i en 40-tals villa med sambo och två barn och vi har hållit på att fixa med huset under många år. Senaste projektet var att (med hjälp av byggfirma) lägga på en helt ny övervåning. Potentialen finns att kunna få ordning på det. Stilen i grunden skulle nog kunna beskrivas som typisk skandinavisk. Ljusa väggar, mycket fönster, ljusa plankgolv uppe och fiskbensparkett nere.

Går din inredningsstil hemma hand i hand med hur du stylar andras hem?
– Vintage-känslan som ofta finns representerad när jag jobbar har ingen naturlig plats i mitt eget hem. Det passar helt enkelt inte huset så bra. Hade jag haft ett hem från sekelskiftet hade jag dock säkert gått loss i tapeter och en mer dekorerad stil. Jag har nog en släng av många stilar i mig och har lätt att hitta det vackra i olika typer av miljöer.

Birger-Jarlsgatan-24E

Godhemsgatan-5

Vad har du för något inredningsmåste i sommar?
– Planen är att få ihop en altan runt huset under sommaren och i så fall blir projektet att bestämma utemöbler. Ett växthus har också varit drömmen ett tag men den planen får vila till nästa sommar.

Har du något stylingtips att dela med dig av till den som ska sälja sin bostad i sommar?
– Ta hjälp av en stylist med en konsultation för att kunna se på bostaden med nya ögon och få tips om vad som borde plockas bort/läggas till för att höja nivån om det är behövligt. Finns balkong, uteplats eller liknande så är det läge att lägga mycket fokus där. Mycket gröna växter både inne och ute hjälper till att höja känslan.

Majorsgatan-1

Hur kommer det sig att du började jobba med inredning?
– Jag gick en universitetsutbildning i London och läste till inredningsdesigner, trodde kanske att jag skulle rita restauranger och liknande men kom på att jag trivdes bättre när jag jobbade ”hands on”.

Vad har du på gång framöver?
– Jag har framförallt stylat lägenheter under våren i samarbete med Bjurfors. Efter semestern blir det både ett tapetjobb och ett möbeljobb som det ser ut nu så det ser jag fram emot!

Har du något tips till andra som också vill börja satsa på något eget?
– Jag tycker absolut att en ska ta chansen att satsa på sin dröm! Det en behöver ha med sig är dock ett tålamod av guld och en omgivning som ställer upp till 100%. Det tar tid att få firman etablerad och även att få ekonomin att rulla…

Emmas bästa inredningstips

  • Stirra dig inte blind på trender, våga lita på din egen känsla!
  • Satsa på möbler och detaljer som åldras väl.
  • Gröna stora växter! Ju fler desto bättre.

TILL EMMAS INSTAGRAM

TILL EMMA HOS

Av: Emilie Cederquist Foto: Emma Fischer, Alen Cordic/SE 360

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *