Vår älskade lilla Bagge

image

Sista myset imorse

image

Bagges favoritplats, i solen uppe på bordet

imageimage

Vår lilla Bagge, en naken devon rex katt. Vi har märkt sista veckorna att han blivit smalare och smalare. Men det var inte förrän Theas mamma, Denice, som var kattvakt när vi var i Cypern verkligen märkte av det. Vi bokade en tid hos veterinären och under tiden vi väntade på den dagen igår så blev han bars sämre och sämre. Bajsade på fel ställe i huset och var väldigt slö och orkeslös. Drack ofantliga mängder vatten och kissade mycket.

Igår när veterinären tog blodprov såg dom att hans njurar var helt slut. Inte helt ovanlig sjukdom för denna ras tydligen, och inget man kan göra nånting åt. Antagligen har han varit sjuk länge utan att vi märkt det.

Det fanns ingenting mer att göra. Men vi ville såklart få säga farväl allihopa. Aldrig trodde jag väl att jag skulle gråta så mycket över katt. Missförstå mig inte, men jag är liksom ingen kattmänniska. Enda anledningen till att Bagge (KF) fick komma och bo hos oss är för att Pär älskar den där katten och grabbarna har tjatat om husdjur hur länge som helst. Det var Pär och Denice som skaffade katten för ca 10 år sen och eftersom Denice jobbar natt och hennes nya pojkvän är katträdd så fick den komma och flytta in hos oss för 2,5 år sedan.

Jag har verkligen blivit så kär i vår knasiga lilla nakenkatt som alltid vill upp i ansiktet på en, ligga sked i sängen och som är super social jämt. Han kom alltid och välkomnade mig som en hund när jag kom hem från jobbet. När han först kom till oss klöste han sönder mina beach house sängkläder, därav smeknamnet kattfan (KF) Det gjorde han aldrig mer om vill jag tillägga.

Pojkarna bröt ihop helt när jag berättade att han måste tas bort. Dom älskar honom verkligen. Dom grät och grät och grät. Levis hoppades det fanns nån familj som dött i katthimlen som kunde ta hand om honom. Max är den mest känsliga och jahvyestar aldrig jag sett honom så ledsen och förstörd nångång. Han har gråtit flera gånger idag också.

Idag åkte Denice och Thea in med honom till veterinären så han fick somna in. Vår älskade lilla Bagge, huset är så tomt utan honom.

/Marit

Källa: Marit Orrebo
Vår älskade lilla Bagge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *