5 måsten för en mysig uteplats

mysig uteplats

Nu är äntligen tiden här då vi kan få njuta av att vara extra mycket utomhus. Homespo har stylat en somrig balkong med fem måsten för att skapa en mysig uteplats.

1. Gröna växter. Oavsett om din uteplats är en altan, en balkong eller kanske mitt på gräsmattan så är gröna växter ett måste för att få till en extra somrig känsla. Ett annat tips är göra som Homespos Rebecca Centrén och ha färska kryddor i små krukor på uteplatsen, varför inte lite mynta att lägga direkt i sommardrinken?

mysig uteplats

2. Mjuka textilier. Det kan aldrig bli för många mjuka kuddar och plädar på en uteplats. Under kyligare sommarkvällar är det inte heller fel att plocka med sig ett varmt täcke ut och njuta av den friska luften. Ett annat tips är skapa en mer ombonad rumskänsla är att använda mattor på uteplatsen – köp en för utomhusbruk eller använd en som är lätt att rulla ihop och ta med in vid dagens slut.

mysig uteplats

3. Stora kuddar. Finns det något mysigare än att sitta på marken eller golvet och äta? Med sådana här stora kuddar fixar du enkelt picknick-känslan hemma på uteplatsen.

mysig uteplats

4. Mysig belysning. Levande ljus, tända värmeljus, oljelampor eller ljusslingor hjälper till att höja mysfaktorn på uteplatsen och gör att ni kan sitta ute även efter att mörkret har fallit. Oljelampor finns i mängder av modeller och brinner länge.

mysig uteplats

5. Mönster och färg. Här har vi satsat på en svartvit färgskala för att skapa ett snyggt helhetsintryck men det är även fint att mixa olika färger och mönster för att addera en härlig sommarkänsla.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *