8 enkla tips till din finaste midsommardukning

midsommardukning

Om mindre än en vecka stundar sommarens största högtid – midsommar! Homespo har dukat upp med åtta enkla tips till hur du skapar din finaste midsommardukning. 

midsommardukning

midsommardukning

midsommardukning

1. Sätt blommor i glasflaskor. Istället för en stor, maffig blombukett mitt på bordet är det väldigt effektfullt att istället sprida ut blommorna i många, gamla glasflaskor. Variera gärna höjden och storleken på flaskorna för att skapa ytterligare en dimension på dukningen. Och du – glöm inte att naturen just nu är som en enda stor och lyxig blomsterbutik, bara att välja och vraka!

2. Bordsplaceringskort av tapetrester. Vi är väl många som har överblivna tapetrester som samlar damm i lådorna där hemma? De är perfekta att klippa till och använda som bordsplaceringskort. De tillför lite extra mönster och färg till dukningen och är dessutom stabilare än vanligt papper.

3. Kökshandduk som servett. Gammaldags, mjuka kökshanddukar ger en fin och genuin sommarkänsla till midsommarbordet. Plus för att de är miljövänliga och inte blåser bort i junivinden.

midsommardukning

midsommardukning2

midsommardukning

4. Ge en blomma till varje gäst. En fin detalj är att lägga en minibukett med blommor på varje gästs tallrik som de kan sätta i håret eller i kavajfickan för extra midsommarkänsla. Eller lägga under huvudkudden om de är sugna på en midsommarnattsdröm…

5. Klä en rockring. Har ni inte plats för en midsommarstång hemma så är det enkelt att klä in en rockring och hänga i taket istället. Antingen med gröna blad som vi har gjort här, eller med massor utav blommor som en oversizead midsommarkrans.

6. Sillburkar som vattenglas. Du har väl sparat de urdiskade sillburkarna från i julas? Perfekta att använda som vatten- eller drinkglas, speciellt om ni ska sitta utomhus för då behöver ni inte oroa er för att finglasen ska gå i kras under kvällen.

midsommardukning3

midsommardukning

7. Spä ut snapsen. Inte så förtjust i den starka snapsen? Ett tips är att spä ut exempelvis Hallands Fläder med lite fläderblomssaft och pressad lime – både godare och gör att du orkar längre under midsommarfirandet.

8. Mixa porslin. Har du bjudit fler på midsommarfirandet än vad du har matchande porslin i skåpet? Lugn! Mixa flera olika serviser – både snyggt och praktiskt.

Glad midsommar önskar Homespo-redaktionen! 

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *