Månadens Inredningsprofil: Elin Wallin / Studio Elwa

studioelwa_barnrum_8
Julis inredningsprofil Elin Wallin från Studio Elwa inreder färgstarka barnrum som är så magiskt fina att vi gärna hade flyttat in. Direkt. För Homespo berättar hon om samarbetet med Isabelle McAllister och att det är helt okej att tapetsera med taket med posters på Justin Bieber. 

Hur kommer det sig att du började jobba med inredning?
– Av en slump egentligen, jag har alltid varit intresserad av och velat jobba med inredning, men var nöjd med mitt jobb som produktchef på Topshop och frilanslivet skrämde mig. Men så gick Topshop (i Sverige) i konkurs och min allra sista dag så kom Isabelle Mcallister in och erbjöd mig att jobba med henne. Jag vet, sånt drömsenario, och utan Isabelle som trygghet så hade jag nog aldrig vågat.

Elin Wallin

Ålder: 32
Gör: Frilansar som inredningsstylist
Familj: Sambo och barnen, Indra 7 och Edda 2,5
Bor: Vendelsö söder om Stockholm
Instagram: @studioelwa

studioelwa_barnrum_6

Ja, du jobbar ju en hel del med Isabelle – hur är det att vara två om en styling?
– Underbart! Isabelle är så ödmjuk och väldigt lätt att jobba med. Nu gör vi lite olika slags jobb men just när det kommer till att styla så jobbar vi oftast samtidigt på samma bild, vilket säkert inte är så lätt för många, men det funkar för oss. Vi kompletterar varandra väldigt bra, vi har olika områden vi gillar lite mer så då är det lätt att backa och låta den andra göra sin grej. Jag föredrar att jobba tillsammans, en blir lite effektivare och så är det skönt att ha någon att bolla med och att kunna peppa varandra.

Ni gjorde ju ett helt fantastiskt jobb för Beckers i höstas – vill du berätta lite om den (färgstarka) processen?
– Det var ett superroligt jobb, som var en reklamkampanj för Beckers där en sekelskiftsvåning på Odenplan inreddes utifrån barns synvinkel, för att sen säljas för runt 13 miljoner. Jag och Isabelle hade planerat lite innan, men sen målades, inreddes och stylades hela lägenheten (som var på runt 150kvm) på sju dagar.

Vi jobbade utifrån de förutsättningarna som vi hade och använde så mycket som möjligt av den befintliga inredningen, det var även mycket platsbyggt som behövde vara kvar. För mig var det en utmaning att tänka bort vad en är van vid att se hur lägenheter är stylade inför försäljning, men Isabelle har inget stopp vad det gäller att komma på nya idéer! Vi fick väldigt mycket positiv respons på det jobbet och jag tycker framförallt att det var väldigt uppfriskande att se något annat på bostadsmarknaden, och tror att många kände samma sak. Tyvärr så vet vi inte vad köparna valde att göra med lägenheten sen.

studioelwa_barnrum_3

studioelwa_barnrum_5

Jag blir lite provocerad när jag får kommentarer som “fint, men inte så praktiskt” om barnens rum – det kan faktiskt vara både fint och praktiskt

studioelwa_barnrum

studioelwa_barnrum_2

Vi avundas verkligen dina barnrum, har du något tips på vad en ska tänka på när en inreder ett barnrum?
– Att utgå från barnets intressen och därefter prioritera vad som bör få plats i rummet. Det ska vara enkelt att leka med favoritsakerna, och gärna enkelt att plocka undan det igen, ha ha. Även förvaring såklart, dem hänger lite ihop och känns lika viktiga. Ibland när något större konto på Instagram har delat någon av mina bilder från barnens rum så händer det att jag ser kommentarer som “fint, men inte så praktiskt”. Då blir jag lite provocerad, det kan faktiskt vara både fint och praktiskt, jag väljer bara att ställa de fina sakerna där barnen inte når och gömma dom fula leksakerna i stängd förvaring.

studioelwa_barnrum_1

studioelwa_barnrum_7

studioelwa_2

Berätta lite om din egen inredningsstil!
– Den består av allt som jag gillar och är rätt brokig. Den ändras, eller snarare utvecklas hela tiden, men jag är verkligen ingen “less is more”- människa. Jag gillar mysigt och det är väl någon blandning av skandinavisk-bohem-vintage.

Vad har du för något inredningsmåste i sommar?
– Jag måste få i ordning på vår altan som är 60 kvm stor och 60 kvm omysig. Vi ska bygga tak och pergola över en del och sedan göra det lite roligare för barnen på baksidan.

studioelwa

studioelwa_3

Berätta om Studio Elwa!
– Från början startade jag företaget efter mycket förfrågningar från folk på Instagram som ville köpa sådant som jag hade ritat. Men jag är en periodare när det kommer till att rita och jag tyckte att det tog för mycket tid med att packa och posta beställningar så jag tröttnade ganska snabbt. Idag är jag bara inriktad på inredning, och jobbar både med företag och privatpersoner.

Har du något tips till andra som också vill börja satsa på något eget?
– Det kan även vara bra att hitta en eller flera som är i samma situation så en kan hjälpas åt och peppa varandra. Förutom Isabelle, så har jag en tjej som jag lärt känna via Instagram, @inredningsdetaljer. Vi brukar hjälpa varandra på olika sätt och går ofta på pressvisningar tillsammans, som kan vara lite stelt att gå på själv.

studioelwa_4

studioelwa_6

Du har ett väldigt fint Instagramkonto som vi älskar – vad delar du med dig av där?
– Tack snälla, kul att ni gillar! Det är mestadels bilder från mitt hem, både stylat och ostylat. Lite jobb, och lite barn.

elin_wallinElins bästa inredningstips

  • Låt det växa fram – Det är ingen stress, åk inte till ett stort varuhus och köp allt på en gång det blir oftast väldigt tråkigt och opersonligt. Ha heller något provisoriskt tills du hittar något som du verkligen måste ha.
  • Gå på känsla – Köp bara sådant du gillar framför att det ska passa in i en viss inredningsstil, då tror jag att du garanterat kommer trivas. Det finns inget rätt eller fel, så tapetsera taket med Justin Bieber om du känner för det, ha ha.
  • Kontraster – Jag tror att vad som helst kan vara fint bara det står i rätt sammanhang. Att köra all in på en och samma stil blir lätt lite platt, men att få in något som bryter av ger en mysigare känsla.

Egentligen är det kanske ett och samma tips, bara nedspaltat i tre delar. Känns som att facit är ett personligt hem, som det tjatas så om, och för att få det behöver man blanda in lite saker med karaktär, som arvegods, loppisfynd, designsaker eller vad nu ditt hjärta klappar lite extra för.

TILL ELINS INSTAGRAM

Av: Emilie Cederquist Foto: Elin Wallin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *