Tre tips att sno från familjen Borgmans altan

altan
Strax utanför Sölvesborg ligger familjen Borgmans stora, härliga altan med fint solläge och stora olivträd. Altanen är fylld med både färska kryddor och tre enkla tips att stjäla rakt av!

altan

altan

Berätta om er altan!
– Vi flyttade in i huset i december 2007 och uteplatsen har varit ett pågående projekt hela tiden nästan sedan dess. Vi planerade och byggde den efter att vi hade flyttat in för att se vart det passade bäst att ha den och vi har många soltimmar på sommaren, för solen är här från morgonen till cirka klockan 18 på kvällen, berättar Maria Borgman.

Hur använder ni altanen?
– Jag sitter mycket och solar och vår dotter Tuva sitter gärna och målar i soffan. Ibland äter vi frukost vid de vita stolarna. Och på kvällarna när vi har folk över sitter vi gärna vid det stora bordet och äter middag. När det är mycket folk här så brukar vi faktiskt också använda solstolarna som en bänk.

altan

altan

De här olivträden är helt fantastiska, hur håller du dem så fina?
– Jag har inget knep alls för att hålla de så här fina egentligen. Vi har haft dem i flera år, så då har hållit sig jättefina faktiskt. Vi har dem i förrådet på vintern och sedan brukar jag plocka ut dem utomhus i mars.

Vad ser ni fram emot i sommar?
– I sommar kommer vi vara mycket hemma. Sitta i soffan här och slappa och läsa en bra bok. Men vi ser också fram emot en liten tripp till Liseberg.

Tre tips att sno från familjen Borgmans altan

  1. Odla färska kryddor. Ställ ett litet miniväxthus bredvid grillen med färska kryddor i, så är det bara att plocka därifrån när det är dags att laga middag.
  2. Möblera för alla tillfällen. På den här altanen finns stolar att sola i, en soffa att läsa eller dricka kaffe i, frukostbord och ett stor matbord för middagar. En möbel för varje sommarbehov och dessutom plats för hela familjen.
  3. Dekorera med stora växter. Olivträd, tomatplantor och andra stora växter är superfint att ha i krukor på altanen för en mer ombonad och hemtrevlig känsla.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *