Supersnabba glasskakor till semesterfikat

glasskakor
Under semestern vill vi njuta av gofika som går fort att fixa fram. Dessa supersnabba glasskakor är enkla att göra en regnig dag, frysa in och sedan plocka fram och bjuda på när du vill lyxa till det på semesterfikat.

glasskakor

glasskakor

Recept

Färdiga kakor
Färdig glass

Gör så här:
Köp hem ett gäng färdiga kakor i olika storlekar och smaker. Köp även hem olika sorters glass med smaker som passar ihop med kakorna. Skär ut små runda bitar av glassen (det behöver inte vara perfekt) och lägg mellan två kakor och tryck ihop lätt. Ett tips är att köpa glass i papperspaket som är enkelt att skära ut glass ur. Lägg de färdiga glasskakorna på bakplåtspapper och lägg dem i frysen. Plocka fram ur frysen och servera direkt när ni blir sugna på lyxfika!

glasskakor

glasskakor

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *