tips: halvdagstur till Dyrön

b2
Igår tog jag och familjen färjan från Rönnängs brygga ut till Dyrön för att promenera Dyröleden, något jag verkligen kan rekommendera! Leden är knappt 5 km, men har flera ingångar och man behöver inte heller gå hela. Leden är väldigt bra utmärkt och lätt att hitta, men den är lite svår på sina ställen, och att ta med exempelvis barnvagn funkar inte.

Vi hade med oss brunch som bestod av ugnspankaka som brorsan gjorde dagen innan, som vi åt vid badstranden innan vi började gå. Älskar att kunna äta alla måltider utomhus nu!
b3
Man promenerar både på klipporna med fin utsikt över norra hamnen och i en något svalare skog. På vägen passerar man flera små fina badvikar där man kan svalka av sig lite innan man fortsätter. Har man tur kan man få syn på mufflonfår som lever vilt på ön, men vi såg inte till några. Går man leden åt samma håll som vi gjorde, den östra, kommer man efter drygt hälften av leden ner till södra hamnen. Leden går en bit genom bostadsområdet där det finns så fina hus så att man storknar.

Vi tog genvägen rakt genom bostadsområdet och gick alltså inte slutet av leden. Vi var sugna på ett dopp innan färjan styrde mot Tjörn igen!
b4
Vi hade som sagt mat med oss, men vill man så kan man på hemvägen hoppa av färjan på Åstol och äta lunch på deras Rökeri. Åstol är också superfint att promenera runt – riktigt idylliskt litet fiskesamhälle.

Källa: Johanna Montell
tips: halvdagstur till Dyrön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *