I Naomis lekfulla barnrum

Naomis lekfulla barnrum

Fyraåriga Naomis barnrum är en härlig mix av en ljus bakgrund och färgstarka leksaker och detaljer. Här berättar mamma Johanna Ljungkvist från bloggen Yayas hur de har inrett barnrummet.  

Familjen Ljungkvist/ Emanuelsson

Vilka bor här? Livsstilsbloggaren Johanna Ljungkvist, 26, lönespecialisten Andreas Emanuelsson, 26, och barnen Naomi, 4, och Harry, 1.
Huset: En nybyggd villa på 168 kvadratmeter utanför Sölvesborg.
Blogg: nouw.com/Yayas
Instagram: @yayanaomi
Mamma Johanna Ljungkvist är en kreativ person med barnasinnet kvar. Hon älskar att pyssla med barnen och skapar ofta små fina världar för dem att vistas i. En vanlig torsdagskväll kan TV-rummet förvandlas till biosalong med verklighetstrogen kiosk där dottern Naomi får handla sin biobiljett och sitt godis.

Vad hade ni för tankar när ni inredde Naomis rum?
– Vi ville ha ett enkelt barnrum utan så mycket krusiduller. Många inreder med starka färger på väggarna men jag tycker att inredningsdetaljerna och leksakerna i sig har så mycket färg att det är finare att lyfta fram dem istället. Och jag vill också att det ska vara ett behagligt och rofyllt rum för Naomi. Hon trivs jättebra på sitt rum och vi ändrar om ganska ofta därinne.

Naomis lekfulla barnrum
Koffertar från House Doctor. Säng från Ikea. Miffylampa från Jollyroom. Plåtburk från Ferm Living. Glasslampan är ett eBay-fynd. Rosettkrok i mässing från Svenskt Tenn. Glassposter från The Tiny Universe. Neonbelysning från Seletti.

Naomis lekfulla barnrum

Ni byggde ju ert hus, hur tänkte ni när ni planerade barnrummen?
– Vi har vårt sovrum där uppe och båda barnrummen nere. Det var många som avrådde oss från det men jag är jätteglad att de har sina rum där nere, där köket och vardagsrummet är. Där jag är leker barnen och hade de haft sina rum uppe hade jag inte kunnat pyssla med saker där nere på dagarna.

Naomis lekfulla barnrum
Naomis favoritplats i hela huset är hennes lilla kök från Ikea som Johanna har gjort om. Glasspegel från thecreativemuster.com.au. Blommig fåtölj från Rum21.
Naomis lekfulla barnrum
Bean bag från Littlephant. Förvaringspåsar från Tellkiddo.

Naomis lekfulla barnrum

Denna söta kaninen lyckades jag få syn på i ett skyltfönster i Köpenhamn. Jag var så fräck och frågade om jag fick köpa den. Och det fick jag minsann. Guldfjärilarna har jag köpt på ett hotell i Göteborg

Naomis lekfulla barnrum

I din blogg skriver du ju mycket om din och barnens vardag.
– Ja, jag tipsar mycket om vad jag och barnen gör tillsammans och skriver om hur jag är som mamma och jag tror att det inspirerar folk. Jag gillar att ha mina barn delaktiga i mycket jag gör hemma. Jag brukar tänka ”vad hade jag älskat när jag var liten?” och sedan försöker jag göra så för dem. Naomi är väldigt fantasifull och vill ta på sig skorna och gå ut så fort hon vaknar. Hon leker flygplan och med låtsaskompisar, precis som jag gjorde när jag var liten. TV och mobiler finns knappt i hennes värld och det är jag väldigt glad för.

Naomis lekfulla barnrum
Taklampan är ett loppisfynd. Johanna plockade bort tyget på skärmen och sprejmålade sedan stommen vit.
Naomis lekfulla barnrum
Hylla från Ikea. Stora legoklossar som används som förvaring från Jollyroom.se. Kaninmatta från H&M Home.

Du är väldigt duktig på att uppdatera bloggen ofta, hur mycket tid lägger du ner?
– Jag gillar inte att göra saker halvdant. Uppdaterar jag inte på åtta timmar så får jag mail från mina läsare som undrar vad som har hänt. Det började som en rolig grej men nu har det blivit ett jobb. Jag skulle aldrig starta datorn när jag är med barnen och jag har inte tiden till det heller faktiskt. Jag lägger oftast upp saker med en dags fördröjning. Jag tar bilder på dagarna och sedan gör jag inlägg på kvällarna. Även om det är mitt jobb så vill jag inte vara en mamma som sitter med mobilen hela tiden. Ibland lägger jag upp bilder på Instagram när jag sitter och kissar, ha ha.

Naomis lekfulla barnrum

DIY – Johannas makeover på Duktig leksakskök från Ikea

1. Jag målade varje del i två omgångar innan jag monterade ihop köket. Jag använde mig av färgen Lady Supreme Finish och målade det ljusgrått och pastellrosa. Jag valde att lägga pengar på en slitstark färg men det finns givetvis billigare alternativ.

2.Till bänkskivan ville jag ha ”marmor”. Det fixades med hjälp av kontaktplast från Panduro. Där köpte jag även den svarta kontaktplasten till ugnen som jag satte på insidan av ugnsluckan för att ge den ett klassiskt utseende.

3. Beslagen, vasken och redskapsstång sprejmålade jag. Jag började med en plastprimer från Biltema. När det hade torkat sprejade jag med Biltemas guldsprej. Det viktiga här är att spreja från långt avstånd så att färgen inte börjar rinna.

4. Ursprungsmodellen har inga spisknoppar så jag hittade vanliga möbelknoppar som jag borrade hål till och skruvade dit.

5. Slutligen klistrade jag fast lysdioder från Ikea ovanför köksbänken och i ugnen med dubbelhäftande tejp.

SE MER AV FAMILJEN LJUNGKVISTS HEM

TILL YAYAS BLOGG

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Denna artikel innehåller Annonslänkar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *