Bröllopsmiddagen

image

image

imageimage

Magasinet i Vassbo dekorerade vi med eucalyptus och brudslöja i loppisvaser, vi hyrde linne dukar och servetter utav Banken 2 rum och kök från Falun, ljus i glasburkar med snäckor i och tunna gardiner på utvalda väggar där vi fäste en jutetråd och satt i blommor med klädnypor i trä. Enkelt, snyggt och lite boho…. 

image

Mittimellan magasinet och vandrarhemmet ligger en fantastisk äppellund som vi gjorde extra mysig med solcellsslingor i träden, möbler och dynor inför kvällens superfest som fortsattes nere på vandrarhemmet efter middagen. Så att folk kunde gå dit och prata, mysa, hångla i mörkret om man inte vill dansa.

image

 

image

Här är menyn som låg på varje bröllops gäst plats. 

image

När jag och Pär kom tillbaka efter vigseln och fotograferingen hade våra vänner dekorerat ännu mer utan att vi hade en aning. De var flygande ballonger med våra ansikten på och på varje servett var vi på….. Våra underbara vänner Josefine Gunhamre och hennes Ricky hade fixat detta. Dom har Skylt och gravyr i Gävle.

image image

Maten från Banken 2 rum och kök i Falun var helt magisk. Att maten kunde hålla sådan hög klass fastän den serverades till 80 personer är riktigt bra gjort. Vi är supernöjda med allt dom gjorde åt oss. Vi hade även serveringspersonalen därifrån, proffsiga i allt.

image

Såhär gjorde jag med bordsplaceringen så att varje gäst skulle veta vilket bord dom satt vid. Loppisfyndade ramar uppspikade på en gammal dörr. Sen satt en liten namnlapp fast med en mini-klädnypa i trä på vin glaset.

imageimageimageimage

Min bror håller i skålen, sen minglar vi och kramas lite innan middagen. 

image

imageimage

image

image

Bästa trubadurerna, Anton och Jocke (två amigos) 

image

image

Maximilian och Alejandro

image

Världens bästa toastmadame och toastmaster, Pernilla Olsson och Tompa Molander. Dessa 2 gjorde kvällen helt fantastisk. Upplägget var så jäkla bra, det är sånt man märker i efterhand. Hur talen låg efter varandra bl a. Och dom låg bakom många av allas skratt. Älskar dom helt enkelt. Underbara människor som jag och Pär ääälskar att ha i våra liv. Dom är inte ett par, men väldigt goda vänner vilket gjorde att dom hade ett skönt tugg mellan sig hela tiden.

image

Min mamma höll 1:a talet. Trodde aldrig hon skulle prata…. Det var både ett roligt och känslosamt tal. Hon berättade om när jag var barn och vild som en tok. Men hon är också full av känslor när hon berättar att detta inte varit lätt från början (Pär och jag) men att hon ser att vår kärlek är speciell och hon tackar Pär för att han älskar hennes dotter så enormt och att hon älskar honom och Thea.

image

Pärras pappa skojar om att Pär har världens bästa minne (spela aldrig poker mot honom tex) och att han kände alla och alla kände Pär jämt, från att han var liten tills nu. Och att jag var minsann inte bara översocial, jag var modig också som köpte antirynkkräm åt honom på hans födelsedag när jag och Pär precis träffats, hahaha. Han blev också väldigt rörd när han berättade hur otroligt glad han är över att ha fått två bonusbarnbarn eftersom Thea är hans enda.

imageimageimage

Fest vid bord 8

imageimageimageimageimage

Tompa Molander kör sin kända imitation utav Jerry Williams….. Han är helt sjukt rolig den mannen  

imageimage

Foto: Malin Lindholm

Vi hade en helt magisk bröllopsmiddag och som jag sa i början av mitt tal, det är helt otroligt häftigt att få bjuda sina 80 närmaste vänner och familj på en fest som firar vår kärlek. Och det var verkligen kärlek i luften överallt, en helt fantastisk känsla. Överallt log människor mot varandra och mot oss. Det går inte att beskriva riktigt. Men det var som om man kunde ta på det.

Vi hade så många otroligt fina tal. Mina vänner Frida, Julia och Stina. Min vän och chef, Therese, hennes sambo KH. Min mamma, Pärs mamma och pappa och Pärs kollega Jana. Jag är så jäkla imponerad utav alla dessa människor som har gjort att vi har fått minnen för livet utav deras tal till oss, minnen av kärlek.

Och Pernilla och Thomas, vårat toastpar som planerat, fixat och trixat med trubadurer, fotograf, serveringspersonal och våra vänner/familj. Vi är så otroligt tacksamma för vad dom gjort för oss. Fantastiska människor.

Pernillas kille Anders och Alejandro sjunger ”hold on” för nån har fått för sig att det är min och Pärras låt (det är min och Julias, hahaha, skratta ihjäl mig när han sa att han fått reda på det dagen innan. Men nu hade dom övat in den så…) samtidigt står tompa och översätter med teckenspråk utifall nån blivit döv. Tårarna spruta av skratt….

Våra barn fick vara kvar tills dom inte orkade mer. Levis tröttnade först och åkte hem 19:30, Thea 20:00 och Maximilian vid 21-tiden. Tyckte det car jätte härligt att dom var med och fick egna fina minnen av denna dag. Dom vill fortfarande prata om den lika mycket som vi fastän det gått en vecka.

Middagen avslutades inte förrän 23:30 och då fortsatte festen med DJ och bar nere i vandrarhemmet. Jag och Pär la oss allra sist kl 6:30, hahaha. Har aldrig sett en lokal så stökig nångång, det hade inte föreståndarinnan på vandrarhemmet heller. Men vi hade betalt för att få det städat och det tackar jag gudarna för kan jag säga.

Om jag säger såhär, svärfar Leffe fick hjälpa mig att ta ner slingorna i träden för när jag började klättra höll jag på att kräkas, hahaha.

Vi hade en helt magisk bröllopsdag och vi vill tacka alla som var med och gjorde denna dag till den finaste nånsin för oss

/Marit

 

Källa: Marit Orrebo
Bröllopsmiddagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *