Veckans inredningstips: så lyckas du med öppna hyllor i köket

öppna hyllor i köket

Öppna hyllor i köket är något som många är sugna på just nu men det är inte helt enkelt att lyckas att inreda med öppen förvaring. Med den här veckans inredningstips från oss på Homespo vill vi dela med oss av några matnyttiga knep till hur du lyckas med öppna hyllor i ditt kök. 

Så lyckas du med öppna hyllor i köket

  • Använd dina öppna hyllor till att skapa en känsla i köket. Ställ dit dina vackraste köksprylar och låt dem bli en fin inredningsdetalj.
  • Öppna hyllor i köket är en perfekt plats att variera din inredning efter säsong med små medel. Nu i höst placerar du vackra teburkar, glasbehållare med värmeljus och sommarens torkade hortensior. Till jul byter du ut det till adventsljusstaken, glöggmuggarna och rumsgranen.
  • Inred med udda tal på hyllorna och placera dem i små stilleben och grupper om tre, fem eller sju.
  • Placera saker du använder dagligen på hyllan såsom vattenglas och kaffekoppar, så minskar du risken för dammråttor på hyllan rejält.
  • Inred monokromt eller ton-i-ton på hyllan för att skapa en enhetlig och stilren känsla. På den här hyllan inger de blåvita inredningsdetaljerna ett rofyllt lugn.

öppna hyllor i köket

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

SE MER AV KÖKET HÄR

2 Kommentarer

  • Jättevackert men hur i hela friden får man tallrikar och annat att stanna på hyllorna utan att det rasar när barnen får sina utbrott och smäller i dörrar eller sparkar i golvet?
    Jag är jättesugen på att kasta ut allt som jag inte använder och göra väggskåpen dörrlösa.

    • Bra fråga! Ett knep kan vara att ställa lite tyngre saker framför tallrikarna och annat som behöver lite stöd så att de stoppar upp dem vid eventuella smällar i dörrar 🙂 Härligt med en utrensning och dörrlösa skåp – vi vill gärna se resultatet på din blogg sedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *