Moodboard September: Naturlig inredning, smutsrosa och svärtan

naturlig inredning, smutsrosa och SVÄRTAN
Hösten är äntligen här vilket betyder nystart för oss på Homespo. Här har vi samlat månadens moodboard med saker som inspirerar oss och som vi suktar lite extra efter just nu – i mixen finner ni bland annat naturlig inredning, smutsrosa och Svärtan.

ikea_svartan_kollektion_brickbord_flaskor_skal-1

NYHET – SVÄRTAN

I fredags släpptes IKEAs tillfälliga kollektion Svärtan, designad av Martin Bergström i samarbete med indiska modestudenter. Vi på Homespo älskar svart så den här kollektionen är helt i vår smak. Vi suktar extra mycket efter den svarta ullpläden, det svarta brickbordet och de handgjorda glasflaskorna. Kollektionen säljs i alla IKEA-butiker och online men endast under några veckor i höst så skynda att fynda!

105499_1

 

 

 

 

 

PRYL – GATTO FRÅN FLOS

I höst vill vi lysa upp våra fönster med mängder av härliga lampor. Bordslampan Gatto från Flos är en riktig statementlampa som vi spår kommer hålla säsong efter säsong.

 

pre-fall-2016-008

 

 

PLAGG – KAPPA FRÅN STINE GOYA

Det är första hösten på riktigt länge som vi vill klä oss i FÄRG. Eller mönster. Eller både och. Som i den här kappan från Stine Goya i en helt magisk kombination av färg och form. Tänk att möta höststormarna i den.

 

 

 

 

Kudde HÄR // Vas HÄR // Tröja HÄR

FÄRG – SMUTSROSA

Vår kärlek till rosa lever kvar även i höst och vi har gärna smutsrosa på allt från inredningsdetaljer till klädesplagg. Smutsrosa är dessutom väldigt fint i kombination med någon av hösten 2016s stora färgtrender – vinrött, mörkblått eller mörkgrönt.

 

37ap9ovahx_88382286_front

TEXTIL – LINNELAKAN

Nya lakan är ett enkelt och härligt sätt att uppdatera sovrummet med inför en ny säsong. Under mörka höstkvällar kryper vi gärna ner under mjuka linnelakan och det här i trendfärgen mörkblått från Åhléns är extra fint med volangkant.

 

 

91-2307_d

 

INREDNINGSSTIL – SIMPLE LIFE

Vi smygstartar gärna en av 2017 stora inredningstrender redan nu och, liksom Ellos, inspireras vi av naturen. Vi vill inreda våra hem på ett enkelt, naturligt och hållbart sätt med trärena materialval och naturliga och mjuka textilier.

cl36-stmawes-rg
 

 

 

 
 
 

ACCESSOAR – KLOCKA

Just nu är vi sugna på att bli mer analoga och vad är väl bättre än en riktig klocka för att minimera åtminstone en anledning till att titta på mobilen stup i kvarten. Den här godbiten med brunt läderband från Daniel Wellington hade inte suttit fel på handleden.

sofa

HETT JUST NU – TINE K AW16

Höstkollektionen från Tine K kan inte beskrivas med något annat ord än ljuvlig. Den pastelliga färgskalan är en härlig kontrast till de dova höstfärgerna och det känns helt rätt att möta mörkret med ljus inredning. En sittpuff i mintgrön sammet står högt upp på önskelistan och av de här vackra inredningsbilderna att döma är det helt okej att spara våra favoritprylar i mässing en säsong till – hurra!

victoria-skoglund-min-tradgard-vid-sjon

BOK – MIN TRÄDGÅRD VID SJÖN

Duktiga trädgårdsmästaren Victoria Skoglund delar äntligen med sig av sin egen trädgård och även vackra, personliga minnen – det fina är att hon både har tagit bilderna och skrivit texterna i Min trädgård vid sjön. Med den här boken i knät och en kopp te i handen kommer vi på Homespo planera inför och längta efter trädgårdssäsongen 2017.

124367_5

 
 
 
 
 

MÖBEL – BÖJTRÄSTOL

I höst investerar vi gärna i denna möbelklassisker No 14 från TON. Böjträstolar syns lite överallt just nu men att den här modellen har tillverkats sedan 1859 känns som ett kvitto på att det är en möbel som håller. Vi mixar de gärna i olika färger och använder både kring köksbordet och som sängbord i sovrummet.

 

 

 

Av: Emilie Cederquist Foto: IKEA, Tine K, Ellos, Stine Goya, Muuto

Artikeln innehåller Adlinks. 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *